Un bărbat aflat în carantină instituţionalizată într-un hotel din staţiunea brăileană Lacu Sărat a fugit din camera unde era izolat, coborând pe geam cu ajutorul mai multor cearșafuri pe care le-a legat între ele, dar a fost prins la scurt timp de oamenii legii, relatează Agerpres.

Evadare cu cearsafuriFoto: Flickr/ Bill Stranberg

Bărbatul mai avea de stat în izolare patru zile până la expirarea celor 14 zile impuse de lege în cazul celor care vin din zone cu impact de răspândire a noului tip de coronavirus.

„În acest caz poliţiştii au întocmit dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi continuă cercetările faţă de tânărul care a părăsit instituţia de carantină. Acesta a fost depistat la scurt timp şi reintrodus în carantină pentru o nouă perioadă de 14 zile”, se arată într-un comunicat de presă remis, miercuri, de Prefectura Brăila.

La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, de la intrarea în vigoare a ordonanţelor militare, au fost aplicate 3.163 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 5.767.000 de lei, şi au fost întocmite patru dosare penale pentru comiterea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

În prezent, în judeţul Brăila, sunt 14 cazuri confirmate pozitiv cu Covid-19 şi două cazuri de pacienţi vindecaţi şi externaţi de la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, după ce au fost declaraţi pozitiv cu Covid-19.

La nivelul judeţului Brăila, conform raportării Direcţiei de Sănătate Publică, în izolare voluntară la domiciliu sunt 1.640 de persoane, 448 de persoane se află în carantină instituţionalizată şi alte 3.429 de persoane au ieşit din autoizolare, la încheierea celor 14 zile. De asemenea, 180 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieşi din carantina instituţionalizată.