O persoană a murit duminică într-un incendiu pe șantierul unui spital pe care rușii îl construiesc în apropiere de Moscova, pe modelul Chinei, pentru a îngriji bolnavii de coronavirus, relatează AFP.

Vladimir Putin, echipat contra coronavirusuluiFoto: Alexei Druzhinin/Russian Presidential Press and Information Office/TASS/Profimedia Images

Potrivit ministerului pentru situații de urgență, citat de agenția de presă TASS, incendiul a izbucnit în zona corturilor amplasate lângă șantier și unde sunt cazați o parte din muncitori. Incendiul s-a extins pe 90 de metri pătrați înainte de a fi stins.

"O persoană a murit", a precizat ministerul.

O sursă din serviciile de salvare a precizat că incendiul a izbucnit de la o sobă cu lemne folosită pentru încălzire.

Șantierul acestui spital este situat în apropiere de satul Golohvastovo, la 70 km sud-vest de Moscova iar lucrările au început la jumătatea lunii martie și implică 3.200 de muncitori, dintre care o parte sunt cazați acolo.

Spitalul este inspirat, potrivit primăriei Moscovei, din "experiența partenerilor chinezi", care au construit în februarie, într-un timp record de zece zile, un spital din componente prefabricate cu 1.000 de paturi la Wuhan, epicentrul pandemiei de Covid-19 care a plecat din China.

Cu o capacitate de 500 de paturi dotate cu ventilatoare, spitalul se va întinde pe 43 de hectare și va include "blocuri operatorii, servicii de reanimare și diagnostic, alte rezerve pentru copii", a explicat primăria.

Rusia are diagnosticate oficial 5.389 cazuri de coronavirus, dintre care 45 mortale.