​Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, aflat în prima alinie în criza coronavirus, spune că demersul de a acorda un bonus lunar de 500 de euro personalului medical care tratează pacienți cu Covid-19 este un "gest frumos", dar "cel mai important este ca resursele să fie folosite pentru protecția medicilor".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Este o inițiativă frumoasă. Noi vom lucra oricum, ne facem datoria, indiferent că primim sau nu bani în plus. Cel mai important este ca resursele să fie folosite pentru protecția medicilor. Protecția tuturor cadrelor medicale în acest moment este esențială”, a declarat pentru TION șeful secției de Boli Infecțioase II de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că a cerut Guvernului să identifice fonduri europene pentru a putea plăti un bonus lunar de 500 de euro pentru doctorii și personalul medical care lucrează cu pacienți Covid-19.

„Deci, am solicitat astăzi Guvernului să identifice fonduri europene suficiente pentru a putea plăti un bonus lunar medicilor și personalului medical care lucrează cu pacienți COVID. Și vorbesc aici despre un bonus consistent, de câteva sute de euro pe lună. Cred că o sumă de 500 de euro pe lună pentru medicii și personalul medical care lucrează cu pacienți COVID ar fi un bonus onorabil. Am promisiuni din Guvern, am vorbit cu premierul Orban, cu ministrul Fondurilor Europene, am promisiuni că în foarte puțin timp vor veni cu soluții foarte concrete”, a afirmat șeful statului.

Cu o zi în urmă, doctorul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase "Victor Babeș” din Timișoara a făcut apel la cadrele medicale să nu abandoneze acum. "Nu avem o profesie oarecare, știam de la început că implică multe responsabilități și riscuri, dar ne-am ales-o la bine și la greu", a transmis medicul, în contextul în care în ultimele zile tot mai mulți doctori demisionează, cer pensionarea sau intră în concediu de teamă să nu se îmbolnăvească, pentru că nu au echipamente de protecție.