În România sunt 51 de mari spitale cu rol pentru îngrijirea pacienților critici, cu infecții emergente și reemergente (AP-IE/RE), și alte câteva zeci cu rol de suport. Asta la o populație de circa 20 de milioane de locuitori, din care aproape 3,4 milioane sunt peste 65 de ani. Vezi o hartă interactivă realizată de geo-spatial.org care prezintă densitatea populației și totalul defalcat pe sexe și grupe de vârstă +65 și cum se împart spitalele critice în aceste zile.

Harta spitalelor in RomaniaFoto: geo-spatial.org

Legendă și instrucțiuni:

- Cu roșu sunt marcate Spitalele pentru îngrijirea pacienților critici, cu infecții emergente și reemergente (AP-IE/RE)

- Cu albastru sunt marcate spitalele suport

- Cu verde sunt marcate spitalele temporare

- Cu galben sunt marcate toate celelalte spitale și clinici din țară (private sau de stat)

- Statisticile afișate sunt calculate pe baza zonei afișate și a nivelului de zoom pe hartă. Astfel, un zoom setat de exemplu pentru zona Bucureștiului, va afișa statisticile doar pentru acea zonă. Cifrele se recalculează constant în funcție de vizualizarea curentă a hărții.

- Pe mobil statisticile apar în josul hărții.

- Legenda poate fi închisă pe săgețica de lângă titlu

Vrei să vezi harta separat, într-un tab nou? Click aici pentru harta spitalelor din România raportată la densitatea populației.

Notă: Din cauza numărului mare de vizualizări și a cantității mari de date afișate și calculate e posibil ca uneori harta să nu se încarce sau să se încarce incomplet.

---