Declarația pe proprie răspundere completată online pe formular.sts.ro: „O idee excelentă stricată de birocrați. Trebuie tipărită, semnată pe hârtie cu pixul și fotografiată cu telefonul” - liderul deputaților USR

de Victor Cozmei     HotNews.ro
Sâmbătă, 28 martie 2020, 17:03 Actualitate | Coronavirus


Declaratie
Foto: DepositPhotos.com
Guvernul a pus la dispoziție prin Serviciul de Telecomunicații Speciale un site - formular.sts.ro - prin care românii care au nevoie să iasă din casă pot completa online și pot genera automat declarația pe proprie răspundere. „O idee excelentă, dar stricată de birocrați”, scrie Cătălin Drulă (USR), membru în Comisia de IT din Camera Deputaților. Drulă spune că din informările oficiale ulterioare „se înțelege că formularul astfel generat trebuie tipărit și semnat pe hârtie cu pixul și abia apoi poate fi fotografiat cu telefonul și arătat autorităților”.

STS a anunțat că pune la dispoziție un site pe care se poate completa online declarația pe proprie răspundere pentru părăsirea locuinței - formular.sts.ro

Utilizatorii pot completa acolo un formular (toate datele introduse sunt stocate local, pe calculatorul utilizatrului și nu ajung pe serverele STS). Ulterior site-ul generează un fișier PDF cu declarația pe care, teoretic, cetățenii ar trebui să-l poată arăta autorităților de pe telefon.

Într-un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică, este pusă și următoarea mențiune: „Menționăm că documentele necesită semnătura olografă pentru autentificarea acestora”.

„O idee din păcate pe cale de a fi DISTRUSĂ DE BIROCRAȚI”, scrie deputatul USR, Cătălin Drulă, lider al deputaților USR și membru al Comisiei de IT din Camera Deputaților.

„Din ultimul comunicat al Grupului de Comunicare Strategică se înțelege că formularul astfel generat trebuie tipărit și semnat pe hârtie cu pixul și abia apoi poate fi fotografiat cu telefonul și arătat autorităților”, spune Drulă.

De altfel, în versiunea originală a formular.sts.ro, exista și un câmp unde semnătura putea fi făcută cu degetul pe ecran/trackpad. Câmpul a fost scos se pare la cererea celor de la GCS, notează deputatul.

„Toată ușurința folosirii aplicației și digitalizarea se duce naibii dacă pasul tipăririi și hârtiei rămâne obligatoriu. Dle. Orban, domnilor Arafat și Vela, haideți să facem viața oamenilor mai ușoară. Și așa este grea în perioada asta! Nu-i lăsați să ne conducă pe birocrații rigizi pentru care o mâzgăleală cu pixul pe hârtie înseamnă totul!”, mai spune Drulă.

---

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică „pe timpul verificărilor făcute de autorități, persoanele pot prezenta declarația pe proprie răspundere/adeverința de angajator direct de pe telefon (cu semnătură olografă aplicată) împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia”.

Grupul de Comunicare Strategică a precizat că pe platorma stirioficiale.ro pot fi descărcate în continuare modelele declarațiilor pe proprie răspundere (https://bit.ly/2UCPf9e) / adeverințe angajator (https://bit.ly/3aC2BJq), în format PDF, care pot fi completate ulterior descărcării fișierelor. În cazul platformei formular.sts.ro completarea datelor se realizează anterior generării și descărcării documentului în format PDF.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

44545 vizualizari

 • +30 (34 voturi)    
  Nu e nici o surpriza! Martafoi din administratie (Sâmbătă, 28 martie 2020, 17:11)

  FanelJr [utilizator]

  Ce nu pricep bizonii aia din administratie e ca nu conteaza daca completezi cu pixul sau cu tastatura!

  Ce e important e CE SCRIE IN DECLARATIE! Adica CNP si motivul deplasarii.

  Dar cu martzafoii aia din administratie care ei nu stiu sa foloseasca telefonul decat pentru selfie si a da mesaje, ce te poti astepta.
  • +24 (24 voturi)    
   Nu prea (Sâmbătă, 28 martie 2020, 17:17)

   Orpheus [utilizator] i-a raspuns lui FanelJr

   CNP nu apare pe declaratie. Pe de alta parte, ce naiba fac daca nu am imprimanta? Dureaza mai mult sa o copiez de mana decat sa imi iau paine din coltul strazii.
   • +8 (8 voturi)    
    In noua declaratie doar Numele (Sâmbătă, 28 martie 2020, 18:05)

    FanelJr [utilizator] i-a raspuns lui Orpheus

    Asa e in noua versiune apare doar numele.
    Chiar si asa, e suficient, caci vei fi legimitat cu buletinul oricum.
  • +13 (27 voturi)    
   Ăsta e nivelul (Sâmbătă, 28 martie 2020, 17:18)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui FanelJr

   Nivelul INCOMPETENTEI GENERALE. Si e vorba de doua institutii STS si CGS cu pretentii. De fapt doua grupari de o MARE INCOMPETENTA, care paraziteaza bugetul de stat cu niste nulitati profesionale carieriste, ca mai toate ministerele, agentiile, administratiile si companiile statului mafiot român.
  • +8 (8 voturi)    
   declaratia online se epune la etajul doi (Sâmbătă, 28 martie 2020, 19:47)

   IancuJianu [utilizator] i-a raspuns lui FanelJr

   la fel ca aia fiscala...
 • +12 (26 voturi)    
  CGS (Sâmbătă, 28 martie 2020, 17:14)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Ca mai toti functionarii clientelari cu salarii NESIMTITE, si cei de la CGS, in afara de rapoarte contrafacut si comanda politica si secretomania comunisto-securista, nu sunt capabili de nimic. INCOMPETENTI cum sunt, nu au auzit de semnatura electronica, daramite de Adobe.

  Imi fac eu formularul meu on line, pdf sau word, pe tableta / telefon când vreau. Prezenta e un fel de fake news marca CGS
 • +28 (30 voturi)    
  Nu au cum, nu pot, nu se pricep, nu stiu altfel (Sâmbătă, 28 martie 2020, 17:15)

  imi_pasa_de_romania [utilizator]

  Vorbim de niste oameni care au trait mereu cu gandirea evului mediu, ajunsi la putere urcand prin ierarhia comunista. Pentru ei faptul ca la OUG13 ne-am mobilizat prin whatsapp, FB sau twitter era o magie neagra imposibila is singura lor explicatie era faptul ca Soros ne comanda autobuze.

  Refuzau sa creada ca exista voluntari sau persoane care se ofereau sa duca oamenii sau sa ii acomodeze la ei acasa pe durata protestelor. Nu puteau concepe ca vreun roman e impoitriva vointei partidului sau sultanului, decat daca e manipulat de tradatorii de tara, adica diaspora sau strainii.

  Asa si aici. Tehnologia inca ramane teren necunoscut pentru ei. Ei nu stiu de certificate digitale, semnaturi prin biometric, astea sunt magii negre imposibile.

  Tot cu taiatul copacului, printat si mazgalit stiu sa faca. Birocratia e litera de lege si e imposibil sa ii schimbi. De aceea votarea PSD-PNL ne va tine in continuare in evul mediu.

  Sunt si eu curios cu un lucru din partea nostalgicilor de pe vremea cizmarului: ce-ati fi facut acum fara tehnologia oferita de occident? ca vad ca va place confortul de a face lucrurile remote si online, dar blamati vestul cand va cer stapanii sa o faceti.
 • -12 (30 voturi)    
  Drulă e pe lângă (Sâmbătă, 28 martie 2020, 17:24)

  Marin Puscasu [utilizator]

  Cineva care face parte din Comisia de IT din Camera Deputaților ar fi trebuit să nu vorbească în necunoștință de cauză. Formularul poate fi completat fără să fie tipărit, fără hârtie, fără pix.
  Sugestie folosiți opțiunea "Fill &Sign" din programul Adobe Acrobat, dacă nu vă descurcați, rugați pe cineva de la departamentul de IT să vă ajute. Succes!
  • +4 (18 voturi)    
   Da, poate fi completat, dar nu si semnat (Sâmbătă, 28 martie 2020, 17:44)

   imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui Marin Puscasu

   Drula a vorbit foarte corect. Este si confirmat OFICIAL:

   https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-23759886-declaratiile-proprie-raspundere-trebuie-semnate-obligatoriu-mana-precizari-oficiale.htm

   Tu esti cel "pe langa", baiete!
   • -5 (11 voturi)    
    Nu, poate fi completat ȘI semnat OLOGRAF (Sâmbătă, 28 martie 2020, 18:18)

    Marin Puscasu [utilizator] i-a raspuns lui imi_pasa_de_romania

    Aceeași sugestie pe care am avut-o pentru Drulă e valabilă și pentru tine: roagă pe cineva care se pricepe ceva mai bine la nebunii d'astea cu calculatoare, smartfioane si IT să te ajute.
   • +4 (6 voturi)    
    se pune și se scoate (Sâmbătă, 28 martie 2020, 18:22)

    clencix [utilizator] i-a raspuns lui imi_pasa_de_romania

    Tre să existe un fișier creat la scanarea semnăturii proprii scrisă cu mâna pe o coală de hârtie. Odată existent fișierul ăsta imagine, blalbla.jpg, se adaugă în formularu pdf deschis cu Acrobat Reader, se alege instrumentul fill%sign, cu fill se pun datele personale, cu sign se pune fișierul semnătură, se salvează și se bagă telefonul în ochii organului cu pdf astfel personalizat.Același fișier semnătură se poate folosi la orice alt document de semnat.
    • 0 (0 voturi)    
     si numai pe tel (Duminică, 29 martie 2020, 9:58)

     clencix [utilizator] i-a raspuns lui clencix

     Precedenta era pe PC. Se poate numai pe tel cu aplicația adobe fill&sign, se completează pdf prin apăsare unde vrei și tastare text, se adaugă o semnătura pe care o creezi semnând cu degetul pe ecran și o pui la sfârșit.
  • +11 (17 voturi)    
   Semnatura aceea... (Sâmbătă, 28 martie 2020, 17:55)

   matache [utilizator] i-a raspuns lui Marin Puscasu

   ...este oricum inutila, indiferent daca este completata folosind optiunea Fill & Sign (pe care foarte multi oameni nu au habar ca exista), sau fotografiata dupa semnarea de mana. Cred ca uitati esenta problemei, toata chestia asta cu adeverintele este birocratca de la un cap la altul si nu rezolva problema reala: cum ii putem tine pe oameni in casa?
   As dori sa ma lamureasca cineva, ca sa pot intelege: ce face organu' care controleaza hartia cu aceasta semnatura, oricum ar fi ea pusa pe document? La ce il ajuta, ce restrictionari suplimentare asupra miscarii persoanelor sunt impuse de semnarea documentului? Daca nu exista vreo astfel de ratiune, semnarea acestui document este o chestie inutila, impusa de un birocrat imbecil care nu poate sa isi justifice scaunul pe care sta luand multi bani ce ar putea ajunge in locuri mai nimerite!
   • -7 (15 voturi)    
    E comanda de sus (Sâmbătă, 28 martie 2020, 18:28)

    Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui matache

    Trebuie spectacol - armata pe strazi, motorizate, pusti, declaratii, rapoarte contrafacute de CGS, secretomania mortilor pe judete etc etc. DOAR ASTFEL guvernul Orban 1,2 3 mai poate sa spuna ca face ceva, dupa ce 3-4 luni a făcut Circul anticipatelor impreuna cu Marele Mut fabricat in retortele de la Grivco. E mai usor sa faci spectacol si sa faci grgara la TV (Vela, Arafat, Tataru, Despescu, Cîțu etc) decat sa pui măsti la dispozitia medicilor si a populatiei.
   • +8 (10 voturi)    
    explicatia e simpla (Sâmbătă, 28 martie 2020, 20:08)

    c2 [utilizator] i-a raspuns lui matache

    A) DACA imbolnavesti pe cineva prin nerespectarea regulilor poti fi pedepsiti conform art 352 din Noul Cod Penal:

    (1) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
    (2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârșită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amenda.

    B) DACA nu te incadrezi la A) atunci poti fi pedepsit in baza "falsului in declaratii", art 326 din Noul Cod Penal:

    "Declararea necorespunzătoare a adevărului ... se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă"

    Si fara semnatura nu e declaratie.
    • +1 (5 voturi)    
     Multumesc... (Sâmbătă, 28 martie 2020, 21:33)

     matache [utilizator] i-a raspuns lui c2

     ... nu m-ati lamurit! Imi explicati regulile unor legi stupide, care in realitate nu pot fi aplicate, mai ales in conditiile zilei de astazi. Nu contest in niciun fel ca legea spune ce ziceti dumneavoastra, ci doar spun ca aplicabilitatea si eficacitatea sunt aproape nule in preventie. Asta spre deosebire de metode de urmarire mult mai eficiente care sunt la indemana mijloacelor tehnologice care sunt in Romania si deja au dat rezultate in alte parti.
     Dar e bine sa ne prefacem ca luam masuri.
     • 0 (2 voturi)    
      Se limiteaza (Duminică, 29 martie 2020, 10:13)

      marcus61 [utilizator] i-a raspuns lui matache

      deplasarea cu acest formular. Ai o destinatie precisa. Franta il aplica la fel.
  • +6 (6 voturi)    
   Ma simplu: (Sâmbătă, 28 martie 2020, 18:09)

   nick24 [utilizator] i-a raspuns lui Marin Puscasu

   Se fotografează ecranul telefonului cu formularul declarație, apoi se intra la editare foto, se completează textul datele petsonale, iar semnătura CU ALBASTRU, cu degetul pe ecran. Pare a fi formularul semnat cu pixul albastru și fotografiat.
   Cera ce vor ei e o aberație, consum aiurea de hârtie.
  • -1 (5 voturi)    
   Ma simplu: (Sâmbătă, 28 martie 2020, 18:09)

   nick24 [utilizator] i-a raspuns lui Marin Puscasu

   Se fotografează ecranul telefonului cu formularul declarație, apoi se intra la editare foto, se completează textul datele petsonale, iar semnătura CU ALBASTRU, cu degetul pe ecran. Pare a fi formularul semnat cu pixul albastru și fotografiat.
   Cera ce vor ei e o aberație, consum aiurea de hârtie.
  • +3 (7 voturi)    
   Da' destept esti (Sâmbătă, 28 martie 2020, 18:34)

   ipolitic [utilizator] i-a raspuns lui Marin Puscasu

   Ai auzit de grafologie? Este stiinta care a dezvoltat metode de identificare si certificare a semnaturilor olograf. Olograf inseamna cu mana si creionul, stiloul, pixul. Nu si cu mouse-ul. Cati crezi ca au un touch-pen din populatia de zece si ceva milioane?
   • +6 (6 voturi)    
    Grafologie ca grafologie... (Sâmbătă, 28 martie 2020, 20:42)

    matache [utilizator] i-a raspuns lui ipolitic

    ...da la ce naiba foloseste asta in situatia de fata? Autoritatile române nu au fost in stare sa urmareasca pe militianul de la Gerota, iar acum vor putea descalci drumurile milioanelor de oameni care se deplaseaza prin toate localitatile si prezinta "organului" decraratia semnata? SF, nu alta, Politia Româna este mult deasupra FBI-ului, NSA-ului, etc. :)
   • +1 (1 vot)    
    Nu cu mouse (Duminică, 29 martie 2020, 9:00)

    nick24 [utilizator] i-a raspuns lui ipolitic

    ci cu degetul, pe post de pix.
    Cu puțin exercițiu iese semnătura originală, pe care ar accepta-o și banca.
    E o idee pt cei care au smartfone și sunt f mulți în Romània. Cei care n-au, foarte probabil că nu au nici hârtie, nici pix și cu atat mai mult nu au posibilitatea să descarce formularul și să-l tipărească!
 • +12 (12 voturi)    
  Cum vom scapa de coronavirus? (Sâmbătă, 28 martie 2020, 17:26)

  DiDiRo [utilizator]

  sa dea de gustul parlamentarului roman si nu-l mai vedeti prin Romania!
 • +16 (18 voturi)    
  As fi extrem de interesat... (Sâmbătă, 28 martie 2020, 17:36)

  matache [utilizator]

  ...sa inteleg cum semnatura olografa fotografiata cu telefonul adauga ceva securitate la un document care oricum este absurd atat timp cat nu implica o limitare reala. Daca iti faci suficiente documente d'astea, poti sa mergi nestingherit oriunde si oricand. O (lipsa de) solutie birocratica, la o problema reala. Probabil ca au aflat ca in Coreea de Sud miscarile oamenilor au fost urmarite cu ajutorul telefoanelor mobile, doar ca, neintelegand cum se poate face asta, au inventat ei o roata triunghiulara...
  • 0 (4 voturi)    
   toata smecheria cu formularul asta e : (Sâmbătă, 28 martie 2020, 19:46)

   wizard_mefisto [utilizator] i-a raspuns lui matache

   si tocmai asta nu o spun oficialitatile,
   Deci in caz ca ajungi in carantina sau esti deja in spital si bolnav , militia care ti-a pozat hartia vede unde ai circulat si cu cine te-ai intalnit ,
   In cazul asta GDPR ESTE INCALCAT , daca carantina ar fi totala si nu s-ar circula , autoritatile ar trebui sa ne asigure mancare si medicamente si altele si le-ar costa fff mult , asa ca s-au gandit sa ne urmareasca , sa ne sperie cu o declaratie pe propria raspundere sa ne opreasca sa ne miscam doar catre ce ne trebuie si asa au scapat de toate acuzatiile ca cineva poate muri de apendicita sau ca salvarea intarzie la un atac cerebral .
   Rusine !!
   • +5 (5 voturi)    
    Pai cum vede cu cine te-ai intalnit... (Sâmbătă, 28 martie 2020, 20:38)

    matache [utilizator] i-a raspuns lui wizard_mefisto

    ...daca ei nu stocheaza si nu decodeaza datele astea undeva, ca sa stie cine a mai fost in acel loc? Problema este ca te poti plimba de nebun daca ai declaratii la tine, nimic nu te opreste cu adevarat. Este o metoda de a da amenzi, care insa nu rezolva cu adevarat nimic altceva. Exista metode tehnice care se pot aplica in ziua de azi, care, chiar daca incalca GDPR-ul (oricum este quasi-suspendat in starea de urgenta), pot urmari eficient mase mari de oameni - exact asta au facut in Coreea de Sud. Hartia pe care o arati politistului nu se stocheaza, nu se indexeaza, nu poate fi cautata automat si corelata cu alte inregistrari intr-o baza de date. Poza facuta hartiei acum o saptamana de catre un politist este imposibil de folosit - sau ne credem in filme SF.
    Toata chestia asta este o metoda de a da amenzi prostanacilor neinformati, dar problemele reale nu sunt rezolvate in niciun fel. Atat putem...
   • +1 (1 vot)    
    GDPR (Duminică, 29 martie 2020, 11:08)

    unins [utilizator] i-a raspuns lui wizard_mefisto

    este ptr. vremuri normale. Se poate ajunge, in anumite situatii, sa fii impuscat imediat, fara nicio judecata. Sper sa nu ajungem acolo. Deci GDPR-ul acum, este apa de ploaie.
  • 0 (0 voturi)    
   olograf = de mana (Marţi, 31 martie 2020, 16:57)

   copci [utilizator] i-a raspuns lui matache

   In momentul in care ai fotografiat o foaie de hartie, acea semantura nu mai e olografa, ci devine o copie.
 • +3 (17 voturi)    
  legea nu permite alta modalitate! (Sâmbătă, 28 martie 2020, 17:54)

  george83 [utilizator]

  Momentan legea nu permite, asa ca domnul Drula sa ma scuze trebuie sa initieze un proiect de lege, nu sa faca scandal ca se vrea respectarea ei. Nefiind semnata, orice persoana poate contesta amenda primita, dosarul penal pentru fals si asa mai departe, spunand ca nu ii apartine declaratia respectiva.

  V-ar conveni sa scape unul ca cel de la Gerota pentru un artificiu dinasta juridic?
  • +11 (11 voturi)    
   Da! (Sâmbătă, 28 martie 2020, 18:34)

   CezarN [utilizator] i-a raspuns lui george83

   Decat sa fie 100 de oameni abuzati de militieni, este mai bine sa scape si ala daca in asta consta toata vina lui.
   Dar in realitate stii ce o sa se intample? Ala o sa scape si militienii vor amenda sute, daca nu mii, de oameni nevinovati.
  • 0 (10 voturi)    
   Gresit! (Sâmbătă, 28 martie 2020, 19:22)

   unins [utilizator] i-a raspuns lui george83

   Orice declaratie, scrisa sau verbala, alaturi de actul de identitate, fotografiate-filmate, pot dovedi ca persoana respectiva isi asuma acea declaratie, chiar nesemnata. Eu nu pot detine actul de identitate al altcuiva, decat daca l-am furat. Dar nu pot fi milioane de acte furate si nedeclarate.
 • +14 (16 voturi)    
  ...superb.... (Sâmbătă, 28 martie 2020, 17:57)

  Iulian_c [utilizator]

  asa e din categoria :
  " Declaratiile on-line se depun la camera 235 la etajul 2"
 • +22 (22 voturi)    
  Stampila Rotunda? (Sâmbătă, 28 martie 2020, 18:01)

  Robin_W [utilizator]

  nu trebuie?
  • +9 (9 voturi)    
   si nici (Sâmbătă, 28 martie 2020, 18:21)

   billy34 [utilizator] i-a raspuns lui Robin_W

   3 exemplare autentificate notarial, cu tot soiul de timbre? si nici dosar cu sina? incredibil :)
 • +10 (10 voturi)    
  sa nu lipseasca nimic (Sâmbătă, 28 martie 2020, 18:14)

  Remarque [utilizator]

  Declaratia trebuie pusa intr-un dosar cu sina, nu?
 • +5 (9 voturi)    
  Asa e la romani (Sâmbătă, 28 martie 2020, 18:57)

  galeo [utilizator]

  Trebuie sa facem hartii inutile pentru a ne acoperi incompetenta cu hartii.
 • +3 (3 voturi)    
  hartia, "hrana" pentru birocrati (Duminică, 29 martie 2020, 11:25)

  bigbrother [utilizator]

  Nu inteleg rostul acestei hartii, nu atat pentru ca trebuie refacute zilnic de oameni cat pentru faptul ca se pierd prin beciuri si subsoluri si mai ales, pentru ca a cauta ceva pe acele hartii este TIMP PIERDUT.

  In ziua de azi cand ar trebui ca reactia autoritatilor sa fie imediata si pro activa, bazata pe date si analize furnizate de datele primite prin mijloace digitale, noi inca mai cerem hartii ca birocratii sa aiba ei ceva la mana, "faceti dvs o cerere" a devenit "faceti dvs o declaratie".

  Ca sa explic cum digitalizarea si tehnologia ar putea ajuta: firmele de telecomunicatii au acceptat sa furnizeze date despre miscarile oamenilor, n-ar fi mai simplu sa se uite la aceste date si sa le foloseasca in timp real atat pentru marcarea locatiilor cat si pentru a previziona posibile cazuri? (sursa: https://www.profit.ro/stiri/social/ultima-ora-vodafone-telekom-orange-accepta-sa-furnizeze-autoritatilor-date-despre-locul-unde-se-afla-utilizatorii-in-contextul-pandemiei-19315381)

  Sau ca sa nu zica lumea ca e spionata fara voia lor, cine are smartphone sa isi instaleze o aplicatie (poate fi chiar "apel 112" cu facilitati extinse) care sa preia locatia omului in mod automat chiar daca nu este activa, similar celor folosite pentru jogging de ex care pot indica exact pe harta pe unde a mers omul.

  Sau pentru cei care nu au smartphone, sa trimita SMS gratuit la nr X cu destinatiile din ziua respectiva, a.i se retine nr de telefon si daca cine are nevoie de date, controleaza daca Gigel are la el acel nr si respecta itinerariul sau umbla aiurea.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by