INTERACTIV Coronavirus în România: Harta deceselor pe județe și harta cazurilor vindecate. Graficul infectărilor pe fiecare zi / Statistici

de Victor Cozmei     HotNews.ro
Sâmbătă, 28 martie 2020, 13:10 Actualitate | Coronavirus


Harta deceselor de coronavirus in Romania
Foto: geo-spatial.org
Numărul cazurilor confirmate de coronavirus din România se schimbă de la o zi la alta. Autoritățile nu mai anunță oficial cazurile pozitive pe județe pe motiv că "există riscul de confuzie". Cu toate acestea, o monitorizare independentă realizată de comunitatea geo-spatial.org pune la dispoziția utilizatorilor în format interactiv mai multe date statistice, grafice și chiar și o hartă pentru a vizualiza ce amploare are pandemia de coronavirus în țară. Mai nou, au fost realizate hărțile deceselor și vindecărilor pe județe.

 • Instrumentul interactiv cu privire la răspândirea COVID-19 în România a fost realizată independent de către comunitatea geo-spatial.org.


Vezi mai jos datele colectate din surse oficiale și independente privind cazurile din țară:

 • COVID-19 - Conține harta deceselor pe județe, harta vindecărilor pe județe și harta cazurilor pe județe, precum și graficul infectărilor confirmate pe zile și lista județelor după numărul de cazuri. Totodată conține numărul cazurilor vindecate și decesele, pe județe.

 • Hărți - Conține o hartă cu situația la nivel european,o hartă comparativă care arată emisiile de noxe de dinaintea pandemiei și de după, o hartă cu puncte de interes social din România, o hartă grafică ce prezintă situația intrărilor și ieșirilor din România începând cu 26 martie, precum și o hartă cu infrastructura spitalicească din țară.

 • Statistici - Conține o serie de grafice interactive cu date statistice generale (cazuri unice, curba infectărilor, vindecărilor și deceselor, dar și frecvența pe grupe de vârste, de generații, distribuția după gen ș.a.). un grafic care prezintă relaționarea dintre cazuri (cine a infectat pe cine), precum și precum șio repartiție a cazurilor pe județe (evident, acolo unde s-a comunicat sau s-a reușit identificarea din surse publice)


Graficele au fost realizat de către comunitatea geo-spațial.org având la dispoziție informațiile comunicate public de către autorități, precum și informații din presă și alte surse deschise.NOTĂ:

- Harta cazurilor pe județe simbolizează cazurile după locul de depistare, nu după domiciliul persoanelor infectate. Până la 291 localizarea în județe a fost comunicată oficial, apoi a fost sistată. Astfel, noile cazuri apar în dreptul câmpului "Necunoscut" și sunt reprezentate pe hartă în zona Mării Negre similar și pentru cazurile de vindecați care nu au fost localizate.

- Graficul cu relaționări a fost realizat manual pe baza informațiilor apărute în presă și pe canale oficiale, astfel încât nu toate relaționările pot fi exacte.
----

NU mai este publicată harta oficială a infectărilor cu coronavirus pe județe / NU mai sunt comunicate oficial informații despre situația cazurilor confirmate pe județeCiteste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

82843 vizualizari

 • -9 (11 voturi)    
  Nr decedati (Sâmbătă, 28 martie 2020, 14:06)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Ungaria=10, Serbia=8, Bulgaria=3, Moldova=3, Ucraina=5, Slovacia=0, Croatia=3
  Romania=29 QED
  • +5 (7 voturi)    
   ia calculeaza decedatii la nr de locuitori (Sâmbătă, 28 martie 2020, 14:17)

   linarel [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   si iese altceva
  • +3 (5 voturi)    
   Ia ..fa socoteala! (Sâmbătă, 28 martie 2020, 17:53)

   Ciprian1979c [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   Aduna populațiile Ungariei, Serbiei si Croației si abia atunci ai populația României! Lasand la o parte faptul ca fiecare raportează cum vrea si cand vrea! La noi, tocmai a murit cineva" de neoplasm în stadiu avansat", avea si covid, dar, Cu siguranță ar fi murit oricum!
  • +3 (3 voturi)    
   pai stai asa! (Sâmbătă, 28 martie 2020, 19:54)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   Vezi si cand au aparut primele cazuri in fiecare tzara. Ca s-ar putea ca la noi sa fi aparut mai devreme decat la altii, deci, logic, s-ar putea ca la ei decesele sa inceapa mai tarziu.
   Sau ia numarul de decese raportat la numarul de infectari!
   Vorba lui Moisil: "Daca vrei sa falsifici un adevar, fa o statistica!" :P
  • +1 (3 voturi)    
   Si ce ai vrut sa demonstrezi, ca eu n-am inteles? (Sâmbătă, 28 martie 2020, 20:53)

   cartofil [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   In fiecare tara epidemia a inceput la alta data. Noi suntem in ziua 35, SUA in ziua 55, Italia in ziua 45 si in fiecare tara evolutia merge similar dar totusi pe alti parametrii. Nu poti compara niste date inghetate la un moment dat, este evident o tampeni. Putem discuta si poti arata ce inseamna QED dupa ce se incheie pandemia.
 • +3 (3 voturi)    
  undeva e o greseala (Sâmbătă, 28 martie 2020, 14:16)

  linarel [utilizator]

  CJ acelasi numar de imbolnaviri cu TM, ori datele nu sunt corecte
 • +3 (3 voturi)    
  ...... (Sâmbătă, 28 martie 2020, 15:35)

  ak33 [utilizator]

  in tot acest timp in unele judete la nivel local se zice ca nu e niciun caz confirmat
 • +1 (3 voturi)    
  THALES, frate! (Sâmbătă, 28 martie 2020, 15:39)

  RCM [utilizator]

  La primul grafic, bornele coordonatelor numerice de pe axa numarului de cazuri cumulate sunt dispuse neproportional geometric, iar efectul este acela de anulare a curbei reale a evolutiei numarului de cazuri pe caegorii.
  Veti fi vrut prin integrare sa urmariti indepartarea curbei numarului de cazuri fata de rapelul cresterii exponentiale, insa nu stiu cati oameni se prind...
  Hai sa nu ne fentam ci sa privim situatia in realitatea ei. Altfel nu vom fi cu garda sus.
 • 0 (0 voturi)    
  NU va este rusine?? (Duminică, 29 martie 2020, 10:53)

  Mortaciune ambulanta [utilizator]

  Ce nemernici!

  Nu a decretat Guvernul pedesere ca se interzice publicare datelor statistice??

  Poporul nu trebuie sa stie!
 • +1 (1 vot)    
  Coronavirusul infecteaza toate zonele tarii (Duminică, 29 martie 2020, 21:40)

  Plus2020 [utilizator]

  Va rog sa remarcati ca boala este distribuita in toata tara. Numarul si distributia deceselor cred ca sunt mai relevante decat numarul imbolnavirilor, pentru ca ultimele depind de testare care se face insuficient si inegal in tara. Multe decese apar in zone la care credeam ca nu sunt multe imbolnaviri pentru ca nu au fost depistate la timp. Ganditi-va ca persoanele care s-au intors din Italia sau Spania erau mai ales din judetele sarace ale tarii (Moldova, Oltenia, Baragan, Maramures). Acolo ne asteptam sa apara focare importante.


Abonare la comentarii cu RSS

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by