Primarul Capitalei, Gabriela Firea, susține că ședința de luni a Consiliului General al Municipiului București (CGMB) nu va avea loc online pentru că nu permite regulamentul de funcționare a CGMB, dar că vor fi respectate toate regulile de protecție.

HotNews.roFoto: Hotnews

Firea a susținut că "trebuie luate decizii importante pentru cetăţeni" şi nu se poate sta acasă în izolare.

"Mi-am luat toate măsurile de protecţie pentru toţi colegii mei. Vrem să-i protejăm şi pe ei şi pe familiile lor, dar nu putem să stăm acasă, în izolare şi să nu luăm decizii importante pentru bucureşteni. Vom respecta toate hotărârile care s-au luat aseară. De aceea, vom merge într-o locaţie care are aproape 500 de locuri, vor intra în sală, pe rând, doar câte 8 consilieri generali.

Aşa cum s-a arătat aseară că, spre exemplu, la slujbele religioase care nu pot fi amânate - adică nuntă sau botez - să intre, pe lângă preot, dascăl şi personalul de îngrijire al bisericii, doar 8 persoane din familie, am preluat acest model, l-am întrebat şi pe domnul secretar de stat Raed Arafat care ne-a dat acceptul şi, practic, în sală vor intra doar câte 8 consilieri generali la distanţă de 2 metri fiecare, vor merge la staff şi vor vota în scris. Nu puteam să organizăm o şedinţă de CGMB online pentru că trebuia să modificăm regulamentul de funcţionare a CGMB, ceea ce facem mâine", a precizat Firea la România Tv, potrivit Agerpres.

CITEȘTE ȘI: Gabriela Firea convoacă pentru luni ședință de Consiliu General. Consilierii, programați să intre în grupuri de câte 8 / Consilier: Este inconștientă