Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a convocat pentru luni o ședință a Consiliului General, la care consilierii sunt programați să intre în grupuri de câte 8. Ea este criticată dur pentru că nu a optat pentru o ședință online, în contextul pandemiei de coronavirus, consilierul general Stelian Bujduveanu spunând că Gabriela Firea "este inconștientă" și că "este, probabil, cel mai puternic gest de ireponsabilitate oferit de un politician în aceste zile".

HotNews.roFoto: Hotnews

Ședința extraordinară a Consiliului General al Municipiului București a fost convocată de Gabriela Firea pentru luni, la ora 11.00, la Sala Gloria din str. Bucovina nr. 6, din Sectorul 3.

Conform convocatorului primit de consilierii generali, acestora li se pemite accesul în grupuri de câte 8, în intervalul 11.00-12.45. Aceasta, în condițiile în care în Ordonanța militară numărul 2 adoptată sâmbătă populației i se recomandă să nu circule în grupuri mai mari de 3 persoane. Conform documentului, se pot oficia acte liturgice/religioase cu caracter privat (botez, cununii, înmormântări), la care pot participa maximum 8 persoane.

În convocatorul către consilierii generali se arată că pentru protejarea sănătății accesul în sala în care va avea loc ședința CGMB și votul asupra proiectelor de hotărâre înscrise pe ordinea de zi se vor face în grupuri de maximum 8 consilieri generali, urmând ca fiecare consilier general să acorde votul în scris pentru avizul comisiei de specialitate, precum și pe fiecare proiect de hotărâre în parte.

Consilierii sunt rugați ca în cazul în care aduc amendamente asupra vreunui proiect de hotărâre, să le trimită prin e-mail cel târziu până luni la ora 09:00 pentru a putea fi analizate și aduse la cunoștința celorlalți consilieri.

"Menționăm că ședințele următoare ale Consiliului General se vor organiza conform procedurii online, prin videoconferință, dezbateri, luări de cuvânt etc. Pentru evitarea formării unui grup mai mare de persoane, vă rugăm ca deplasarea dumneavoastră către locul desfășurării ședinței – Sala Gloria (Strada Bucovina nr. 6, sector 3) - să se facă individual și treptat", se mai arată în document, unde este menționată ordinea în care sunt programați să intre în sală consilierii, în grupuri de câte 8.

Consilier general: Este, probabil cel mai puternic gest de ireponsabilitate oferit de un politician în aceste zile

Ea este criticată dur pentru că nu a optat pentru o ședință online, în contextul pandemiei de coronavirus, consilierul general Stelian Bujduveanu spunând că Gabriela Firea "este inconștientă".

Consilierul general PNL afirmă că primarul Capitalei i-a certat pe bucureștenii care n-au respectat distanțarea socială pentru a se proteja de coronavirus, însă ea a convocat o ședință a Consiliului General care necesită prezență fizică, pentru că "doamna Firea preferă mediul online numai pentru a-și face PR".

"Este, probabil cel mai puternic gest de ireponsabilitate oferit de un politician în aceste zile extrem de grele pentru România, când interacțiunea fizică dintre persoane trebuie să fie redusă la maximum posibil.

"Ce exemplu le oferă Gabriela Firea cetățenilor convocând o ședință la care vor lua parte zeci de persoane, în condițiile în care vedem că sistemul online funcționează la cel mai înalt nivel politic: Parlamentul s-a întrunit de la distanță, ședințele de Guvern sunt ținute în format video, iar liderii europeni adoptă decizii prin teleconferință. Chiar și unii primari din țară, cum e exemplul colegului de la Sinaia, au convocat ședințe de Consiliu Local în format online, numai la București doamna Firea se opune tehnologiei, manifestând o atitudine profund toxică", a scris, duminică, pe Facebook consilierul PNL.

El o acuză pe Firea că oscilează între lașitate și iresponsabilitate: "În vreme de război cu pandemia, primarul PSD și-a delegat mai întâi atribuțiile viceprimarului Bădulescu, pentru a fugi - exact ca la mitingul disporei din 2018 - de responsabilitate politică și juridică. Apoi, încercând să mai domolească din critici, a convocat o ședință de Consiliu General. Doamna Firea, nu dați dovadă de eroism, ci de inconștiență. Putem lucra în beneficiul cetățenilor și de la distanță. E nevoie doar de un user și de o parolă. Până și domnul Bădulescu s-ar putea descurca".