​Ministrul Mediului a anunțat că se lucrează la un nou program de stimulare a achiziției mașinilor electrice, destinat automobilelor din sectorul comercial. Programul Rabla Plus pentru flote comerciale urmează să fie lansat în 2023 și va permite achiziția de autovehicule destinate transportului de persoane și marfă.

Vehicule electrice de marfaFoto: Scharfsinn86, Dreamstime.com

„Este evident că nu doar autoturismele personale poluează, ci și autovehiculele destinate transportului de persoane și marfă. De aceea, venim în sprijinul agenților economici din România, cu un program destinat automobilelor electrice și hybrid plug-in din sectorul comercial. Lucrăm la studiile de impact și la analiza pieței împreună cu reprezentanții producătorilor și ai importatorilor auto și vom lansa Rabla Plus pentru flote comerciale în 2023”, a spus ministrul Barna Tánczos.

În mai multe țări din Europa de Vest sunt flote mari de furgonete electrice folosite de companiile de curierat sau de livrări, dar utilizarea acestor vehicule este frânată de faptul că autonomia este redusă.

Sursa foto: Dreamstime.com