“Nici o societate din Romania nu are forta financiara sa faca fata concurentei marilor jucatori din piata internationala. Daca se liberalizeaza, piata romaneasca dispare si societatile romanesti de asigurari vor fi omorate”, a afimat Constantinescu.

Oficialul Allianz-Tiriac considera ca Romania ar trebui sa adopte pozitia tarilor vecine, acceptate deja in Uniunea Europeana, care au reusit sa obtina amanari de cate doi trei ani.

Potrivit lui Constantinescu, intrarea pe piata romaneasca in mod direct a marilor societati poate duce la inchiderea sucursalelor companiilor de renume, care isi reduc astfel costurile.

“Ca sa se intample ceva in Romania trebuie investit, iar o data cu liberalizarea societatile internationale nu vor mai gasi ratiunea pentru a aduce bani si ar putea inchide sucursalele de aici.

Chiar cu actuala structura si retea teritoriala, Allianz-Tiriac, societate inregistrata in Romania, ar avea costuri mult mai reduse daca de maine s-ar numi Allianz AG”, a explicat presedintele companiei.

Constantinescu recomanda o transparenta mai mare in procesul de informare privind costurile aderarii la Uniunea Europeana. El a aratat ca in multe situatii nu sunt cunoscute adevaratele implicatii ale integrarii in UE.

In opinia directorului Allianz-Tiriac, nici liberalizarea pretului de vanzare a politelor de raspundere civila obligatorie nu este oportuna in acest moment pentru piata romaneasca.

“Se pare ca la Comisia Europeana sunt niste oameni care nu inteleg foarte bine asigurarile si compara ce se intampla in UE cu Romania”, a mai spus Constantinescu.