Adrian Mutu a revenit ieri din Italia, fara vreo noutate semnificativa in ceea ce priveste viitoarea echipa la care va activa. Sederea sa pe teritoriul Romaniei a fost insa de doar citeva ore, petrecute in incinta Aeroportului Otopeni.

El va redeveni "tricolor" in urmatoarele zile. Desi nu are drept de joc, fiind suspendat pina pe 18 mai dupa ce a fost depistat pozitiv, Mutu a primit din partea selectionerului Iordanescu si a presedintelui FRF, Mircea Sandu, invitatia de a insoti lotul reprezentativ in Armenia. Pe care fostul fotbalist al lui Chelsea a acceptat-o.

Mutu a coborit din cursa de Milano cu aproape doua ceasuri inaintea de ora 16:00, cind era prevazuta decolarea charterului spre Erevan. A iesit in viteza pe la terminalul "Sosiri Internationale", dar a refuzat orice dialog cu reprezentantii presei. S-a urcat intr-o masina care-l astepta special pentru a-l transporta la celalalt terminal al aeroportului, cel de "Plecari".

A efectuat rapid formalitatile vamale si a trecut in zona neutra, unde si-a putut astepta in liniste, fara sa fie deranjat de ziaristi, colegii. Dupa ate 60 de minute, el s-a imbarcat in avionul spre capitala Armeniei.

"Mutu va reveni linga noi!"

Mircea Sandu a refuzat initial sa comenteze faptul ca Adrian Mutu insoteste echipa Romaniei in deplasarea din Armenia, spunind doar ca se bucura ca fotbalistul a fost zarit intrind in aeroport, ceea ce confirma prezenta lui in avion. "De ce insistati cu Mutu? El e un jucator valoros pentru echipa nationala si va reveni in scurt timp alaturi de noi. Deocamdata atit conteaza.

Ca va fi sau nu un sprijin si un model pentru jucatorii tineri din lotul actual asta ramine de vazut. Deocamdata, pentru fotbalisti e suficient sa faca doar ceea ce le spune antrenorul Iordanescu", a declarat presedintele FRF la plecarea de pe aeroport. y Anamaria Neagu

"Cind il voi vedea pe Adrian in avion, pur si simplu il voi saluta. Am vorbit cu el la telefon dupa scandal si nu mi-a spus ca ar fi suparat pe mine. Ma bucur ca a scapat usor cu o suspendare de doar sapte luni, dar eu imi mentin pozitia ca astfel de gesturi ar trebui sanctionate cit mai dur"

Bogdan Stelea

"Prezenta lui Mutu cu noi in avion este foarte importanta fiindca el ramine un fotbalist valoros pentru Romania si ne poate oferi un sprijin moral important. E bine si pentru el sa se afle in sinul echipei"

Cosmin Barcauan

"E extrem de important pentru Mutu sa fie alaturi de echipa in astfel de momente, pentru ca atmosfera de la ii poate ridica mult moralul"

Mihai Stoichita