''Dupa cum stiti probabil, miercuri 22 iunie Evenimentul Zilei a publicat in prima pagina un material despre doamna ministru Monica Macovei.

In aceeasi prima pagina aparea, desigur la dimensiuni mult mai modeste, si poza mea, anuntand editorialul din pagina 6. In noul format al Evenimentului fusesem invitat impreuna cu alte cinci persoane sa formam o echipa de editorialisti ce urmau sa dea, fiecare intr-o anume zi a saptamanii, cate un material pentru pagina de Opinii.

S-a intamplat ca miercuri a fost randul sa apara materialul meu, predat cu doua zile inainte. M-am simtit profund ambarasat de alaturarea produsa, de care fireste ca nu stiam nimic, precum si de faptul ca o non-stire despre un non-eveniment, aflata din non-surse si sustinuta cu non-dovezi, a fost transformata in cap de afis national.

Avand in vedere ecourile politice ale materialului despre d-na Macovei, mi se pare ca scuzele redactiei publicate ulterior au mai mult efectul de a tine aceasta tema in atentia publica. Iar recunoasterea greselii, care inteleg ca a fost acceptata ca atare de conducerea redactiei dupa discutiile de ieri, n-a dus la consecintele firesti de asumare a raspunderii.

Luati va rog nota de retragerea mea din echipa celor sase editorialisti, pentru ca ideea mea de cum trebuie documentat un material, fie el si de scandal, este usor diferita, si nu are aerul ca aceste diferente vor disparea curand. Ca atare miercurea viitoare va fi o alta persoana cu poza in pagina 1 a Evenimentului. Multumesc.

Sorin Ionita, Societatea Academica din Romania (SAR)''