De saptamana viitoare, canalul public de televiziune va incepe sa difuzeze de o emisiune, "Home made.ro", in care telespectatorii isi vor putea arata creatiile facute cu ajutorul camerelor video, foto, webcam-urilor sau telefoanelor mobile, potrivit reprezentantilor TVR 2.

Emisiunea "Home made.ro" va debuta pe 12 ianuarie incepand cu ora 22.40 si "va aduce filmuletele comice de pe internet direct pe ecranele televizoarelor", potrivit unui comunicat al postului. Reprezentantii TVR 2 sustin ca "Home made.ro" este prima si unica emisiune din Romania care se realizeaza exclusiv cu ajutorul materialelor generate de public. "

"Home made.ro" va fi o extensie a noii culturi dezvoltate pe internet prin circulatia filmuletelor comice trimise prin e-mail sau pe site-urile speciale (YouTube fiind unul dintre cele mai cunoscute). Fiecare editie a noii emisiuni le va propune regizorilor amatori o tema pentru clipurile video, care apoi vor fi analizate de profesionisti.

Temele vor fi anuntate in cadrul emisiunii, dar si pe site-ul acesteia. Cele mai bune productii vor fi premiate de realizatorii emisiunii, in fiecare zi de vineri.

Postul public de televiziune TVR 2 a fost lansat in 1968, insa emisia sa a fost intrerupta pana la caderea regimului comunist, in 1989. Din 1990, TVR 2 a reinceput sa emita integral.