Concertul pe care Rolling Stones il va sustine la Bucuresti, pe 14 iulie, nu va fi gratuit, au precizat surse apropiate organizatorilor, infirmand astfel zvonurile potrivit carora spectacolul ar putea fi oferit de compania Vodafone, dupa modelul celui de la Copacabana (sponsorizat pe atunci de primaria orasului Rio de Janeiro).

La cateva zile dupa ce venirea artistilor britanici la Bucuresti a fost confirmata, o necunoscuta ramane deocamdata locul de desfasurare a spectacolului, fiind evaluate in continuare cele doua variante posibile, Piata Constitutiei si Stadionul "Lia Manoliu".

Un turneu de milioane

Spectacolul din Romania face parte din turneul "A Bigger Bang", unul dintre cele mai mari si mai profitabile tururi sustinute vreodata in lume. Inceput in august 2005, turneul a insemnat, totodata, multe recorduri pentru Rolling Stones, pe langa cele detinute deja de trupa.

Desi canta numai pe stadioane, in fata a zeci de mii de spectatori, Rolling Stones a demarat "A Bigger Bang" cu o surpriza pentru fani: un spectacol intr-un cadru "intim", sustinut intr-un club din Phoenix, in fata a numai 1.000 de persoane. Biletele au costat doar

10 dolari. In 2005, britanicii au vizitat continentul nord-american, unde au sustinut 55 de concerte.

"O istorica extravaganta rock"

A urmat America de Sud, iar in februarie 2006 Rolling Stones a cantat pe plaja Copacabana din Rio, unde au avut un numar record de spectatori: 1,5 milioane de persoane. Concertul a fost inscris in galeria celor mai mari show-uri din toate timpurile, "o istorica extravaganta rock’n’roll", dupa cum spunea critica vremii.

Concertul (incluzand si onorariul formatiei) a costat 4,6 milioane de dolari, fonduri asigurate de cateva companii mari si de primaria din Rio (aproximativ 750.000 de dolari). Rolling Stones a cantat la Rio pe o scena imensa, cu o latime de 60 de metri si o inaltime de 24 de metri, iar echipamentul de sunet si lumina, precum si ecranele gigantice de proiectie au cantarit peste 100 de tone.

mai mult in EvZ