Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va organiza o licitatie publica, in termen de o luna, pentru doua active ale companiei World Trade Center (WTC) Bucuresti, Satul Francez si Clubul Francez, ce urmeaza sa fie vandute bucata cu bucata. „Vom organiza o licitatie publica deschisa oricarui investitor.

Pentru o maxima transparenta, licitatia va fi televizata, iar aceasta procedura de vanzare este, in fapt, o metoda de executare silita“, a declarat presedintele AVAS, Mircea Ursache, citat de Mediafax. El a precizat ca, pana in prezent, Primaria municipiului Bucuresti a depus singura scrisoare de interes pentru Satul Francez.

De altfel, anuntul de scoatere la licitatie nu a fost inca publicat. „Interesul meu este sa scot un pret cat mai aproape de nivelul creantei si nu voi face nici un fel de hatar nimanui“, spune Ursache.

El sustine ca AVAS a optat pentru vanzarea bucata cu bucata a celor 69 de unitati localitive din Satul Francez intrucat pretul obtinut va fi mai ridicat decat in cazul organizarii unei licitatii pentru vanzarea „in bloc“.

Presedintele AVAS nu s-a propuntat cu privire la pretul la care va fi vandut activul, precizand ca asteapta din partea unei firme de evaluare, in zilele urmatoare, un raport elaborat in acest sens. Ursache este, in cazul Satului si Clubului Francez, atat executor, cat si executat. Acesta detine si functia de presedinte al Consiliului de administratie al WTC.

„Calitatea mea in conducerea WTC este data de calitatea de creditor (al AVAB, n.r.). Creditorul este cel mai interesat de bunul mers al unei societati“, a adaugat Ursache. El a mai spus ca a fost numit presedinte al WTC, in 2002, de Guvern.