Profitand de faptul ca majoritatea parlamentarilor din opozitie sunt plecati in provincie, iar presa este inca preocupata de alegerile locale, aceasta comisie a scos de la naftalina un proiect de lege depus in aprilie 2003, prin care parlamentarii doctori ar urma sa beneficieze de acest spor.

Propunerea a fost facuta de un grup de sase deputati, printre care Radu Ciuceanu (PRM) si Florin Iordache (PSD). Cei sase sustin ca parlamentarii si ministrii ar trebui sa beneficieze de acest spor intrucat si functionarii publici care au titlul de doctor primesc un salariu cu 15% mai mare.

Guvernul a anuntat ca nu este insa de acord cu propunerea, intrucat salarizarea demnitarilor este diferita de cea a functionarilor publici. Propunerea celor sase a trecut cu toate acestea de Comisia de munca a Camerei Deputatilor, cu un amendament potrivit caruia sporul se acorda numai acelor demnitari care isi desfasoara activitatea in domeniul pentru care poseda titlul stiintific.

Este insa foarte neclar cum se va aplica un astfel de text si cum se va decide daca, de exemplu, un prim-ministru care poseda titlul de doctor in stiinte juridice isi desfasoara sau nu activitatea in domeniul pentru care a primit acest titlu.