Cel mai vehiculat nume pentru inlocuirea lui Piturca era al lui Lacatus. Surprinzator, fotbalistii l-au ales insa pe italian in detrimentul “Fiarei”. Intilnirea de la Marriott dintre fotbalistii din Ghencea si patronul stelist a inceput la ora 13:15, cind Gigi Becali a primit si demisiile corpului tehnic al ros-albastrilor: Victor Piturca, Stefan Iovan si Gabi Boldici.

Cei 20 de jucatori au fost intrebati care sint variantele pentru inlocuirea lui Piti. S-au insirat sapte nume: Marius Lacatus, Walter Zenga, Sorin Cirtu, Dan Petrescu, Basarab Panduru, Ilie Dumitrescu si Mihai Stoichita. “Am discutat despre fiecare in parte. Ultimii doi ramasi in cursa au fost Lacatus si Zenga. In acel moment, in birou s-a lasat o tacere apasatoare. Nimeni nu mai comunica.

Atunci, am intervenit si am hotarit ca jucatorii sa voteze in secret. A iesit italianul... Sincer, mi-as fi dorit ca Lacatus sa aiba o sansa, e iubit de suporteri, dar asta este situatia”, a spus latifundiarul din Pipera. “Am discutat la telefon cu Zenga, care era in concediu in Spania, si ne-am inteles.

Cine nu si-ar dori sa vina la Steaua? N-ati vazut ca toti declara ca ar vrea sa ajunga la aceasta echipa?”, se umfla in pene Gigi.

Italianul va sta pe banca cu Gloria

Walter Zenga va sosi in aceasta dupa-amiaza la Bucuresti, urmind sa preia echipa si sa intre in cantonament pentru meciul cu Gloria Bistrita. “Nu stiu pe citi ani va fi intelegerea. Daca va confirma, vor fi foarte multi ani, daca nu, il dau afara. Nu stiu daca va fi un contract scris...

Sintem oameni de onoare si n-avem nevoie de hirtii! Poate o sa facem una, sa nu uite vreunul dintre noi ce am discutat”, a adaugat rizind patronul din Ghencea. “Zenga va veni cu un doctor si, probabil, cu citiva specialisti. Unul dintre oamenii care m-au influentat decisiv in alegerea finala a fost Petre Marin. El a spus ca italianul e un bun pedagog, psiholog, parinte si prieten.

Am incredere in Zenga. E un drum nou”, a incheiat Gigi.

De ce a cistigat italianul?

In alegerea facuta, jucatorii au tinut cont de faptul ca italianul este adeptul sistemului 4-4-2 pe care Victor Piturca l-a pus la punct in Ghencea. “Pentru noi, conteaza sa nu ne dam peste cap conceptia de joc cu doua zile inainte de inceperea campionatului. Ne-am consolidat acest sistem de joc, si ar fi fost absurd sa-l schimbam tocmai acum”, a spus unul dintre jucatori.

De asemenea, din informatiile pe care le-au cules, ros-albastrii il percep pe Zenga ca pe un tehnician modern, care stie cum sa-i capaciteze pe jucatori pe teren, dar si cum sa-i trateze in afara acestuia. “Este un tip cu prestanta, care are fata de Steaua”, a comentat un alt fotbalist. (Marius Pantaie)

De ce nu l-au vrut pe Laca?

Chiar daca are un trecut glorios sub culorile ros-albastre, Lacatus (foto) nu a reusit sa se impuna in fata actualilor echipieri ai Stelei. In momentul in care a venit vorba de Laca, stelistii au tras prima concluzie: “Nu-l recomanda rezultatele ca antrenor”.

De altfel, dupa ce a retrogradat cu Ceahlaul, Lacatus a declarat: “Aceasta contraperformanta imi va atirna ca o tinichea in cariera mea viitoare”. Pe de alta parte, ros-albastrii nu au dorit sa aiba de-a face cu stilul “Fiarei”, despre care au auzit ca nu este unul deloc prea ortodox in raporturile cu elevii sai.

“Poate acest stil tine in provincie, dar la Steaua trebuie sa ai o alta conduita ca tehnician”, a spus unul dintre stelisti. (Marius Pantaie)

"Walter Zenga a avut atitea voturi deoarece jucatorii au tinut cont de faptul ca el a facut foarte multe pentru Steaua"

Marius Lacatus

Vasile Iordache a refuzat oferta

Pentru inlocuirea lui Gabi Boldici in functia de antrenor cu portarii s-a discutat aducerea fostului mare goalkeeper al ros-albastrilor Vasile Iordache, aflat in aceeasi functie la FC National. “Cosmin Olaroiu mi-a intins o mina in iarna, cind eram intr-o situatie mai delicata. Daca eram la final de contract, poate ca as fi acceptat, dar in plin campionat e mai greu.

In viata este bine sa ai caracter”, ne-a declarat Iordache, care are 54 de ani. (Marius Popeanga)

Petre in loc de Marin

Steaua va inainta azi la UEFA lotul cu care va aborda noul sezon in cupele europene. Noile achizitii vor avea urmatoarele numere pe tricou: Petre Marin -18, Andrei Cristea - 21 si Sorin Ghionea - 24. De mentionat ca fundasul stinga va avea inscriptionat pe spate numele Petre si nu Marin cum e normal, dupa modelul inaugurat de Claudiu Raducanu, care a preferat numele de Claudio.

Desi la tragerea la sorti trebuiau sa mearga si Gigi Becali, si Mihai Stoica, in cele din urma doar vicele Valeriu Argaseala va fi prezent. (Daniel Nazare)

16-4 pentru Walter

Cind s-a supus la vot viitorul antrenor intre Zenga si Lacatus, fotbalistii au fost incintati ca se pot exprima in secret. “16 au votat pentru italian, patru pentru Lacatus“, i-a anuntat Gigi pe jucatori. Latifundiarul din Pipera a incercat sa se spele pe miini prin acest vot al jucatorilor, reusind doua mutari mai mult decit inspirate.

Prima ar fi ca in cazul ca nu vor exista rezultate va da vina pe fotbalisti fiindca l-au ales pe Zenga, iar numerosilor fani ai lui Lacatus, care vor contesta numirea fostului mare portar italian in functia de antrenor principal, le va spune ca a fost vointa jucatorilor. (Daniel Nazare)

“Sint fericit ca am ajuns la Steaua!”

Zenga porneste pe un nou drum in Divizia A, in care vrea sa invinga rivalele la titlu. Aflind de oferta lui Gigi Becali, italianul a lasat balta vacanta pe care si-o petrecea la Ibiza, pentru ca astazi sa inceapa deja antrenamentele cu ros-albastrii.

Walter, vei fi noul antrenor al Stelei?

Walter Zenga: Da. Sint foarte fericit de aceasta intorsatura din cariera mea. Gigi Becali m-a sunat astazi si mi-a facut propunerea de a deveni tehnicianul echipei pe care o patroneaza. O astfel de oferta nu poate fi refuzata.

Ce iti propui cu gruparea din Ghencea?

Steaua este cea mai titrata echipa din Romania, care are un nume pe plan european, intrucit a cistigat Cupa Campionilor Europeni. In Ghencea se vrea performanta cu adevarat, se investesc bani seriosi, sint multi suporteri, iar lotul este foarte valoros si il cunosc bine. Cred ca vom bate si Dinamo, si Rapid, si Craiova.

Ii vei aduce la Steaua pe jucatorii cu care ai mai lucrat, Caramarin sau Gigel Coman?

Orice este posibil, dar mi-e greu sa vorbesc acum despre astfel de detalii. Dupa cite stiu, este cam tirziu pentru transferuri in Divizia A. daniel.nazare@prosport.ro