Cisco Systems Inc. capteaza cota de piata si noi venituri pe piata de comunicatii de voce pentru organizatiile de mari dimensiuni, compania continuand sa livreze mai multe telefoane IP decat concurentii sai, arata un raport publicat in august 2004 de Synergy Research Group. Cisco a vandut peste 437.

000 de telefoane IP catre clientii sai in al doilea trimestru al anului calendaristic 2004, mai mult decat orice alt furnizor si mai mult decat in orice alt trimestru de la intrarea companiei pe piata comunicatiilor de voce, conform Synergy. Telefoanele IP sunt cel mai bun indicator si unul dintre putinii cuantificabili, pentru a masura amploarea adoptarii telefoniei IP.

"Cisco este lider in cadrul unui proces cu adevarat dinamic de schimbare pe piata de telefonie pentru organizatiile de mari dimensiuni", afirma Jeremy Duke, presedintele Synergy Research Group.

Analiza raportului publicat de Synergy indica, de asemenea, faptul ca Cisco a avansat pe locul trei la categoria veniturilor obtinute din comunicatiile de voce pentru organizatiile de mari dimensiuni, din categorie fiind excluse sistemele traditionale.

"Aceasta crestere extraordinara a plasat ferm Cisco pe pozitia companiei de dezvoltare cea mai rapida din domeniul comunicatiilor", declara Rick Moran, vicepresedintele Product Technology Marketing Organization pentru IP Communications la Cisco. "Acum doi ani si jumatate, Cisco era o voce singulara care vorbea despre comunicatiile pe baza de IP.

Astazi, fiecare furnizor de solutii de comunicatii a anuntat ca toate produsele viitoare vor fi IP."