Desi Uniunea Europeana monitorizeaza cazurile de agresiune asupra ziaristilor, un alt jurnalist a fost batut cu pumnii si picioarele la Timisoara, insa, de data aceasta, agresorii i-au luat portofelul. Ciprian Gaic tocmai iesise de la serviciu si se afla, impreuna cu un coleg, in fata unui fast food cand au fost inconjurati de mai multi indivizi.

Colegul lui Ciprian a scapat doar cu cateva palme, insa el a fost lovit destul de rau, suferind un traumatism cranio-facial. Atacatorii i-au luat portofelul si actele, dupa care au disparut. „Un grup de sapte-opt indivizi au tabarat asupra mea cu pumnii si picioarele. (...)

N-a sarit nimeni in ajutor. Am chemat Politia si am venit la spital“, a declarat Ciprian Gaic, adaugand ca i-au fost luate portofelul cu actele si niste bani, agresorii nereusind sa ii ia aparatul de fotografiat.

Barbatul care il insotea pe jurnalist a declarat ca au fost inconjurati de un grup de indivizi, care au inceput brusc sa-i loveasca. „Ne-au inconjurat practic si au inceput sa dea. Eu am reusit sa ma eschivez, dar pe coleg l-au prins de geaca si au inceput sa dea in el. Am strigat dupa Politie“, a afirmat acesta.

Agentul principal la Sectia nr. 1 Adrian Borca a declarat ca la fata locului s-au facut o serie de cercetari, insa fara rezultate. Alexandru Blidisel, medic rezident de chirugie generala, a declarat ca jurnalistul a suferit in urma incidentului un traumatism cranio-facial si ca ar trebui sa ramana sub supraveghere medicala timp de o zi. Nu este primul caz de acest fel petrecut la Timisoara.

In decembrie anul trecut, alti doi ziaristi au fost agresati si jefuiti in centrul orasului.

Raportul anual al Comisiei Europene asupra progreselor inregistrate de Romania pe calea accederii la UE, preconizat sa fie publicat la 6 octombrie, va trata dur tara noastra pentru hartuirile si intimidarile ziaristilor. Numarul scazut al cazurilor rezolvate de justitie in ceea ce priveste agresarea jurnalistilor va reprezenta una dintre principalele nemultumiri ale UE.