Presedintele Ion Iliescu considera justificata prezenta pe listele PSD pentru alegerile parlamentare de luna viitoare a controversatului sau consilier Dan Iosif, dar si a altui sfatuitor al sau Claudiu Iordache (ambii revolutionari). Dupa ce a spus despre cei doi ca “reprezinta figuri emblematice”, Iliescu s-a ratoit la ziaristii care au scris ca si-a impus oamenii pe listele PSD.

“Nu sint de acord cu punctul acesta de vedere”, s-a opus acestei interpretari seful statului. Iliescu a sustinut ca oamenii sai sint de fapt functionari personali, “persoane necunoscute”, pe care nu le-a bagat “cuiva pe git”. “Din cei sase consilieri prezidentiali doar trei (n.r.

- Rodica Stanoiu, Octavian Stireanu, Corina Cretu) sint oameni care au fost inainte in PDSR, care au fost membri ai parlamentului”, a insistat Iliescu. Intrebat fiind la ce au mai folosit prealegerile daca au fost parasutati oameni de la centru si din partea sa, Iliescu a pretins ca preliminariile “au stabilit un cadru de clasament al unor oameni care au ramas”.

Dindu-si seama ca aprecierile legate de viata interna a PSD ar putea fi interpretate ca o incalcare a atributiilor prezidentiale, seful statului a spus: “Eu iti dau un raspuns ca si cum as vorbi in numele PSD”. “Eu nu am atributii”, a mai insistat Iliescu.

A justificat mai apoi parasutarile: “In asta a constat rezerva conducerii PSD ca sa poata echilibra intr-un fel prin aceste insertii suplimentare, dar pastrind cadrul alegerilor preliminare”.

Seful statului l-a aparat pe consilierul sau care este si revolutionar Claudiu Iordache, a carui prezenta impusa de la centru pe listele PSD a fost contestata de ceilalti revolutionari PSD fara locuri eligibile. “Nimeni din cei care-l contesta nu se poate compara cu Claudiu Iordache. E o figura emblematica a revolutiei la Timisoara”, a apreciat Iliescu.

Referitor la solicitarile revolutionarilor PSD de a se intilni cu ei pe cazul Claudiu Iordache, el a spus scurt: “Nici nu discut”.