Apropierea alegerilor scoate la rampa personajele bizar-pitoresti care, fara sa aiba vreo sansa de castig, candideaza si dau culoare campaniei electorale.

Dupa ce Isaia Faur, omul care l-a pictat cu cerneala pe Emil Constantinescu in chiar ultima zi de mandat a acestuia, si-a depus candidatura la presedintie, ieri, la Biroul Electoral Central au aparut indivizi cu ambitii ceva mai modeste.

Vedeta a fost Bebe Mihaescu, cunoscut de pe micile ecrane cu numele de scena "Bebe Sexologu". Acesta candideaza la Senat ca independent sub semnul electoral BEBE, inscris intr-un cerc.

"Sexologu" se declara traumatizat "ca o femeie nefericita din punct de vedere sexual", din cauza prevederii legale care-i obliga pe candidati sa-si declare semnul electoral in doar trei zile de la constituirea BEC, in vreme ce, pentru depunerea candidaturii propriu-zise, termenul-limita este 29 octombrie.

Bebe se va bate pentru un fotoliu senatorial cu evanghelistul Fanel Zainea, a carui platforma electorala este axata, conform propriilor declaratii, pe scoaterea din foame a celor 11 copii ai sai ("pentru ca in Romania protectia sociala nu se realizeaza"), dar si cu un anume Nicolae Cioiculescu.

Acesta se recomanda "editor-publicist" si si-a ales ca semn electoral un telefon, pentru ca ar detine functia de presedinte al Asociatiei Abonatilor Telefonici din Romania.

Cioiculescu nu a obtinut inca nici o semnatura de sprijin pentru candidatura sa, dar zice ca s-a interesat telefonic, la biroul electoral de circumscriptie al Capitalei, cati bucuresteni figureaza pe listele cu votanti, pentru a-si face o socoteala pe ce numar de abonati poate conta.