„Tinerii care lucreaza in strainatate ar trebui sa beneficieze de scutiri de taxe si impozite in cazul in care investesc acesti bani in Romania“, a declarat, ieri, la Craiova, Marian Petre Milut, candidatul Aliantei Populare Crestin Democrate la functia de presedinte al Romaniei.

Potrivit lui Milut, peste doua milioane de persoane muncesc in prezent in afara granitelor, aducand venituri de peste un miliard de euro anual.

„In ultimul an, institutia creditului ipotecar, creditele de consum si constructia de locuinte s-au dezvoltat tocmai datorita veniturilor aduse de romanii din strainatate. Ar fi o greseala sa nu le oferim acestor tineri posibilitatea de a investi in Romania“, a declarat Marian Petre Milut.

Candidatul Aliantei Populare Crestin Democrate a mai spus ca principala problema a romanilor plecati la munca in strainatate o constituie lipsa protectiei sociale pe perioada in care acestia sunt plecati.

„Pe site-ul nostru de campanie, www.milutpresedinte.ro, am deschis deja un forum de discutii despre problemele romanilor din diaspora si a celor care lucreaza in strainatate, unde primim numeroase sugestii privind modul in care ei vad aceasta problema“, a mentionat Milut.

Marian Petre Milut se afla, in aceasta perioada, intr-un turneu prin tara pentru promovarea programului economic si politic al APCD prin intalniri cu oamenii de afaceri si mass-media locala. Acesta a anuntat ca, duminica, se va inscrie oficial in cursa pentru Cotroceni. Dupa depunerea semnaturilor la BEC, Marian Petre Milut isi va lansa candidatura la Palatul Parlamentului.