Cristi Chivu, capitanul fotbalistilor tricolori, a dat ieri publicitatii un comunicat prin care critica presa pentru “indrazneala” de a fi dezvaluit preocuparile extrasportive ale unora dintre jucatori.

Dupa principiul “dai in mine, dai in fabrici si uzine!”, Chivu considera ca a relata excesele fotbalistilor inseamna nici mai mult, nici mai putin decit tradare de tara! Capitanul tricolorilor si “urmasul lui Gica Popescu” implineste astazi 24 de ani.

Cu “rautatea” care ne caracterizeaza, ii uram lui Cristi “La multi ani!”, maturitate, sanatate, fericire si multa luciditate!

Fundasul de la AS Roma se plinge ca unele articole din presa romaneasca, incluzind “caracterizari individuale sau de grup, etichetari nedrepte, cum ar fi “drogati” si “alcoolici”, se transforma in jigniri inadmisibile aduse nu numai noua, ci si, lovind in noi, imaginii Romaniei peste hotare”.

Uluitor, Chivu sustine astfel ideea ca, dezvaluind excesele tricolorilor, presa isi saboteaza tara, lovind in prestigiul Romaniei! “Da, sintem tineri, avem dreptul la o viata personala, poate am si gresit, dar ne respectam meseria. (...

) Dar de-aici pina la a fi catalogati de presa drept alcoolici si drogati este un drum lung, care, din pacate, a fost parcurs intr-un timp incredibil de scurt, ajungindu-se la a ni se crea o imagine ireala si defavorabila, cu implicatii in viata noastra personala”, mentioneaza Chivu.

“Minciuni” confirmate

Este condamnata, astfel, nu atitudinea jucatorilor, care fug din cantonamentele nationalei pentru a se “drege” prin circiumi, ci rautatea ziaristilor, pentru ca aduc la cunostinta opiniei publice aceste evenimente.

in urma cu citeva luni, cind a suferit fractura la degetul mic de la picior care l-a tinut departe de gazon in sezonul de toamna, chiar despre Chivu s-a scris ca ar fi cazut pe scari dupa o petrecere. “Minciunile” dezvaluite de presa au fost sustinute, saptamina trecuta, chiar de impresarul Ioan Becali si presedintele Mircea Sandu.

Ambii au acuzat viata dezordonata si apetitul pentru petreceri al jucatorilor. “astia-s fotbalistii romani: niste barbari ahtiati dupa manele si sprit!”, i-a caracterizat Becali pe cei care acum acuza presa ca loveste in imaginea lor.

Silenzio stampa

Chivu anunta si pedeapsa pentru presa, mentionind ca tricolorii nu vor mai da declaratii: “Ne rezervam dreptul, asa cum, de altfel, ni s-a si sugerat, sa vorbim mai putin in afara terenului si mai mult, daca nu in totalitate, pe teren”. in final e anuntata solidaritatea tricolorilor cu Adi Mutu: “...

regretam din suflet tot ceea ce i se intimpla si anuntam intreaga presa si opinie publica faptul ca il sprijinim in totalitate, fiind convinsi ca, nu peste mult timp, invatind din greseli, el va reveni acolo unde ii este locul, adica in echipa noastra nationala si in elita fotbalului mondial”. Comunicatul e semnat de capitanul tricolorilor in numele tuturor jucatorilor.

Imitati de baschetbalisti

Exemplul fotbalistilor tricolori care nu ezita, ori de cite ori au ocazia, sa incinga o petrecere stropita din plin cu alcool, a fost urmat de mai multi sportivi romani. Baschetbalistii formatiei CSU Bere Trei Stejari Sibiu au fost acuzati de propriii suporteri ca sint alcoolici.

“Cautati jucatorii prin baruri si ii veti gasi. Acolo e sala lor de antrenament. Sef de trib, domnul Craciun (n.r. - jucatorul Cristian Craciun), care sta cu tigara in gura si se crede mare macho-man. il urmeaza ceilalti, din pacate. Si cei nou-veniti au fost invatati cu metehnele celor vechi”, suna unul dintre mesajele de pe site-ul suporterilor.

Sibienii sint suspectati ca si-au petrecut noaptea de vineri prin baruri, in loc sa se odihneasca inaintea partidei pierdute in fata celor de la Gaz Metan Medias, scor 65-77.

Un alt fan al echipei din Ardeal a gasit explicatia evolutiilor oscilante ale baschetbalistilor. “De ce intr-un meci totul poate merge ca pe roate, pentru ca apoi echipa sa se faca de ris? Poate ne-o spun barmanii care au lucrat vineri seara. Stimati jucatori, alegeti: ori alcoolul, ori suporterii!”, a tunat fanul revoltat.