Simbătă seară, la Real Madrid - Getafe, in Primera Division a fost prezent şi Tom Cruise. Fireşte, la invitaţia mondenului David Beckham şi a soţiei acestuia, Victoria, mai nou creatoare de modă. Prea puţin pătruns de fenomen, starul de la Hollywood i-a confundat pe "galacticii" madrileni cu anonimii colegi ai lui Gică Craioveanu.

"Ai tăi sint in albastru, nu?", a intrebat americanul, ceea ce a prilejuit o replică acidă a presei spaniole: "Cind eşti născut pe 4 iulie, n-ai ştii că de 100 de ani Real joacă numai in alb pe Bernabeu, nici dacă ai fi ultimul samurai", aluzie la două filme de succes ale acestuia.

Dacă Tom ar fi riscat o excursie-fulger in Ucraina alături de amicul David, cu siguranţă că, prin prima repriză, i-ar fi spus ceva de genul: "David, bine joacă albii tăi astăzi".

Numai că in Ligă, echipamentul de deplasare al Realului e negru. La fel era şi situaţia pentru "galactici" in minutul 23, cind deja se făcuse de 2-0 după două goluri incasate de Casillas, primul după o deviere a lui Pavon, al doilea printre picioarele aceluiaşi nefericit fundaş.

Normal pentru Dinamo ar fi fost să incerce să ingheţe jocul, mai ales că şi temperatura de afară era propice. N-au făcut-o ucrainenii, poate şi pentru că au simţit că au in faţă un adversar ce permite obţinerea unui rezultat istoric, ceva de genul "dacă nici acum, atunci cind".

Nici măcar după ce Raul redusese diferenţa. Nici măcar după ce Husyev rata ca fraierul un 3-1 decisiv. Aşa că Ronaldo, la unica-i acţiune din meci, a scos un penalty din care Figo a restabilit o nemeritată egalitate.

Repriza a doua a inceput frenetic, dar ritmul s-a diminuat pe măsura trecerii timpului. Dinamo s-a pierdut in detalii, in vreme ce Madridul s-a regrupat in spate, dar a renunţat aproape complet la intenţiile ofensive. Astfel că rezultatul s-a menţinut. La fel şi senzaţia că Dinamo a trecut ieri pe lingă o mare victorie.

DINAMO KIEV - REAL MADRID 2-2

(Yussuf 13, Verpakovskis 23 - Raul 38, Figo 44 penalty)

DINAMO KIEV: Şovkovski - Ghioane, Sablici, Gavrancici, Rodolfo, El Kaddouri (65 Nesmaşnii) - Diogo Rincon, Yussuf, Gusev (85 Leko) - Verpakovskis (75 Cernat), Kleber. Antr. J. Szabo

REAL MADRID: Casillas - Salgado, Helguera, Pavon, Roberto Carlos - Figo (90Ă2 Solari), Zidane, Guti, Raul - Ronaldo (87 Morientes), Owen (59 Celades). Antr. M.G. Remon

A arbitrat Kyros Vassaras (Grecia)