O jurnalista din Gorj a cistigat un proces impotriva Consiliului National al Audiovizualului (CNA), recunoscindu-se astfel ca o emisiune pe care aceasta o realiza, “In cautarea Adevarului”, a fost cenzurata de conducerea postului de televiziune prin cablu RCS Tirgu- Jiu, dupa citeva minute de la inceperea ei.

In cadrul emisiunii, Gabriela Mladin prezenta mai multe dezvaluiri despre Nicolae Mischie. Dupa acest incident, jurnalista si-a dat demisia si a facut o plingere la CNA, prin care cerea sa se constate ca emisiunea a fost cenzurata si sa se sanctioneze postul.

Consiliul National al Audiovizualului a stabilit ca, de fapt, emisiunea a fost oprita din cauza unor defectiuni tehnice, asa cum sustinea si conducerea postului. Prin urmare, Gabriela Mladin a chemat CNA in instanta, pentru refuz de sanctionare si complicitate la cenzura.

Prima hotarire pronuntata de Curtea de Apel Craiova a fost in defavoarea ziaristei, care a facut recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a admis actiunea, obligind Curtea de Apel Craiova sa administreze probe pentru a se constata adevarul.

In cele din urma, magistratii craioveni au dat cistig de cauza jurnalistei, recunoscind ca “emisiunea din 20 martie 2003 a fost intrerupta pe motiv ca realizatoarea prezenta informatii despre Nicolae Mischie”. Curtea de Apel Craiova a mai dispus masura de sanctionare a postului de televiziune RCS Tirgu-Jiu. Hotarirea poate fi atacata cu recurs in termen de 15 zile.

Conducerea televiziunii incriminate nu a putut fi contactata pentru a-si exprima pozitia.