“Tupac: Resurrection” este un film realizat după viaţa lui Tupac Shakur, unul dintre cei mai prolifici artişti hip-hop. Filmul este realizat cu cuvintele lui, cu muzica lui, cu imagini ale lumii pe care el a cunoscut-o.

Cu ajutorul acestei pelicule aflăm că Tupac este un povestitor genial care vorbeşte despre copilăria sa, despre suişurile şi coboraşurile carierei sale musicale, despre dragostea lui, despre greşeli dar şi despre lecţiile pe care i le-a servit viaţa.

“Tupac: Resurrection” este portretul unui tanăr care a avut o viaţă plină de lipsuri şi care a ajuns la extrema cealaltă, adică idolul a milioane de fan. Este o producţie realizată in intregime cu cuvintele artistului şi singura in care a acceptat să apară chiar şi mama sa.

Povestea vieţii lui Tupac dezvăluie inregistrări in premieră, printre care şi filme private, şi fragmente din jurnalele şi poeziile artistlui. Filmul se bucurăde o coloanăsonorădin care fac parte cele mai bine-vandute piese ale lui Tupac, dar şi piese semnate Biggie Smalls, Eminem, 50 Cent.

Tupac se află in prezent in topul celor mai bine vanduţi 40 de artişti ai tuturor timpurilor, cu mai mult de 33,5 milioane de discuri vandute pană astăzi.