Un scafandru britanic care facea parte din echipa americana ce lucra la scoaterea la suprafata a epavei navei Rostok, pe canalul Sulina, a murit duminica dupa-amiaza ingropat in milul care a cazut de pe peretii salii masinilor.

Directorul adjunct al Autoritatii Navale Romane, Petre Chirobocea, spune ca cetateanul britanic Anthony James Eke, 35 de ani, angajat ca scafandru la firma Titan Salvage din SUA, lucra in fostul compartiment masini al epavei navei Rostok in operatiunea de degajare a milului care se depusese de-a lungul anilor.

Colegii lui au constatat la un moment dat ca legatura prin statia radio s-a intrerupt, iar cind au coborit in sala masini au vazut ca scafandrul fusese ingropat in milul intarit. Au reusit sa-l scoata abia dupa o ora, iar medicii de la Serviciul de Ambulanta Tulcea, sositi intre timp, au incercat in zadar sa-l resusciteze.

O echipa formata din specialisti ai Inspectoratului de Munca si procurori din Tulcea cerceteaza imprejurarile in care s-a petrecut accidentul de munca. Petre Chirobocea spune ca Ambasada Marii Britanii a fost deja anuntata pentru a se ocupa de repatrierea cadavrului.

Echipele care participa la operatiunea de scoatere la suprafata a epavei navei ucrainene au lucrat neintrerupt in timpul Sarbatorilor de iarna chiar si in zilele de Craciun si Revelion. Conform contractului incheiat cu partea romana, consortiul format din firma americana Titan, Multraship Olanda si Deltacons Tulcea primeste banii abia dupa scoaterea la suprafata in totalitate a epavei.