Cea mai mare parte a sumei, cinci milioane de dolari, va fi alocata unor lucrari de modernizare tehnologica, pentru a asigura alinierea Silcotub la standardele si specificatiile de calitate cerute la nivel international. Pentru realizarea programului investitional, la inceputul lunii martie, productia combinatului din Zalau va fi oprita, timp de trei saptamani.

In ceea ce priveste Tubinox Bucuresti, reprezentantii Tenaris afirma ca grupul isi va consolida prezenta la aceasta societate printr-o investitie de un milion de dolari. Suma va fi utilizata pentru achizitionarea de terenuri, astfel incat sa poata fi dezvoltate activitatile desfasurate la Tubinox.

PLANURI. "Suntem hotarati sa realizam o integrare verticala completa a activitatilor noastre in Romania. Acest lucru este, in egala masura, important pentru succesul nostru local, dar si pentru industria otelului, industria auto si industria petrolului din Romania", a declarat Paolo Bassetti, vicepresedintele Silcotub.

Grupul Tenaris a preluat, anul trecut, societatea Tubman International, care detinea pachetul majoritar de actiuni al Silcotub, participatii la trei subsidiare ale firmei din Zalau si Laminorul Braila, valoarea tranzactiei fiind de 42 de milioane de dolari. Ulterior Tenaris a transferat Laminorul Braila, cu titlu gratuit, in portofoliul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului.