Cooperarea franco-romana in domeniul luptei impotriva imigratiei ilegale si a crimei organizate vor figura la loc de frunte pe agenda discutiilor pe care le va purta luni la Bucuresti ministrul de interne francez Dominque de Villepin.

Initiata in iulie 2002, in cursul vizitei la Paris a ministrului de interne din acea perioada, Ioan Rus, colaborarea dintre cele doua tari in ce priveste controlul imigratiei este "foarte buna", subliniaza un raport al ministerului de interne francez, care atentioneaza insa ca presiunile in aceasta directie "raman puternice".

Daca Romania ramane o tara sursa, ea este in acelasi timp tara de tranzit pentru imigranti.

In cadrul vizitei sale de o zi in Romania, Dominique de Villepin va vizita, impreuna cu omologul sau roman Vasile Blaga, Centrul de coordonare de la Oradea, precum si Punctul de frontiera Bors.

La Centrul respectiv, de doua ori pe an, membri ai politiei franceze de frontiera vin sa lucreze timp de doua luni alaturi de colegii lor romani, precum si de alti specialisti din spatiul Schengen.

In cursul discutiilor cu oficialii de la Bucuresti vor fi abordate si chestiunea combaterii traficului cu droguri si persoane.

Va fi discutata de asemenea chestiunea reformei administratiei publice si procesul de descentralizare.

Dominique de Villepin va purta totodata discutii cu presedintele Romaniei Traian Basescu si cu premierul Calin Popescu-Tariceanu.