Clubul Roman de Presa (CRP) si Conducerea (Board-ul) Asociatiei Presei Straine din Romania protesteaza fata de declaratiile directorului Serviciului Roman de Informatii, Radu Timofte, privind interceptarea convorbirilor unor ziaristi, prin care acesta face publice aspecte ce tin de activitatea curenta a SRI si pune in lumina negativa toti jurnalistii care lucreaza pe teritoriul Romaniei.

Declaratiile publice vagi ale directorului SRI, privind "ziaristi care nu lucreaza pentru publicatii romanesti", afecteaza grav credibilitatea tuturor corespondentilor de presa din Romania. Mai mult, datorita colaborarilor constante cu colegi din presa romana, si acestia sunt afectati de aceste declaratii - ei pot fi oricand suspectati de actiuni impotriva legilor statului.

Ajuns in acest punct, dl. Radu Timofte nu poate decat sa faca publice numele celor suspectati de fapte atat de grave incat sa reclame interceptarea convorbirilor telefonice. Doar astfel se vor elimina suspiciunile asupra celorlalti jurnalisti care, in mod nemeritat, sunt aruncati in categoria atentatorilor la bunul mers al tarii.

Consiliul de Onoare al Clubului Roman de Presa Conducerea Asociatiei Presei Straine din Romania