Saptamana se va incheia cu zile nu foarte frumoase din punct de vedere meteo, iar vremea va intra si intr-un proces de racire.

COMENTARIUL SPECIALISTULUI

Formatiunea depresionara persistenta din zona Marii Mediterane – formatiune responsabila de precipitatiile din zilele precedente din intreaga tara – va continua sa transporte aer umed spre noi. Nu in ultimul rand, aceasta masa de aer va fi si calda, astfel ca in sud-estul teritoriului vor mai fi (numai astazi si maine, totusi), precipitatii sub forma de ploaie si lapovita.

Situatia din celelalte regiuni si de dupa aceste prime doua zile va fi cu totul alta – ninsoarea va fi unica forma a precipitatiilor, din cauza advectiei, in straturile inalte ale atmosferei, de aer rece dinspre zonele arctice. Configuratia sinoptica favorizeaza, de asemenea, intensificari ale vantului in sud si est, unde ninsorile vor fi viscolite.

Asadar, saptamana se va incheia cu zile nu foarte frumoase din punct de vedere meteo, iar vremea va intra si intr-un proces de racire, de duminica noptile incepand sa fie geroase in mai toate regiunile. (Victor Stefanescu)