E a doua oara intr-o luna cand presedintele Basescu tine sa spuna, intr-o emisiune televizata, ca "luna de miere" intre el si guvernul Tariceanu a luat sfarsit. E a doua oara intr-o luna cand presedintele Basescu tine sa spuna, intr-o emisiune televizata, ca guvernul Tariceanu are restante la indeplinirea programului electoral.

Cine-si facea iluzii ca intre Basescu si Tariceanu s-ar fi infiripat vreo dragoste fierbinte a fost trezit brutal de insusi primul dintre actorii politici. De fapt, diferentele fundamentale intre presedinte si premier s-au vazut, in ultimele doua luni, in abordarea subiectului alegerilor anticipate, unul cum altfel decat fundamental.

In timp ce presedintele da deja si termene pentru scrutin ("mai - iunie sau, cel mai tarziu, septembrie"), premierul accepta, cu jumatate de gura, ca "ar putea fi o solutie avuta in vedere...". Dar cat pret politic pune Basescu pe partenerul sau Tariceanu s-a vazut bine luni seara, la TVR: "Domnul Stolojan s-a refacut.

Alianta are oricand un excelent portdrapel, element pe care eu il am in vedere cind vorbesc de anticipate", a declarat presedintele... Un mare semn de exclamare! in mod normal, "portdrapelul" Aliantei ar trebuie sa fie presedintele ales al PNL, adica premierul Calin Popescu Tariceanu, omul care si-a asumat sarcina guvernarii. Ori ar putea fi presedintele ales al PD, care va fi el.

Dar, nu! Presedintele Basescu il vede pe Stolojan, care nu mai este nici membru PNL, nu este si, probabil, nu va fi nici membru PD. si, atunci, in ce calitate ar putea fi Theodor Stolojan un "portdrapel"? Numai Basescu stie, cel care-l flutura pe Stolojan ca pe o sperietoare catre Tariceanu, dar si catre intreaga Alianta.

Eu, sa fiu in locul premierului, m-as gandi serios la semnalul presedintelui...