Cea mai mare companie de anvelope din lume, "Goodyear", a lansat, prin reprezentanta sa din Romania, o noua anvelopa de inalta performanta: "Excellence". Reprezentantii "Goodyear" spun ca noul model de anvelopa ofera soferilor de masini de familie sau sport un grad sporit de confort, siguranta si manevrabilitate excelenta.

Designul benzii de rulare a noii anvelope "Excellence" mentine o aderenta sporita la viteze mari, chiar si pe carosabil ud. Canelurile largi si adanci au fost proiectate pentru a absorbi si dispersa un volum mare de apa.

Gratie designului optimizat antiacvaplanare, noua anvelopa "Excellence" poate elimina o mare parte din cantitatea de apa de pe carosabil, mentinand contactul intre banda de rulare si drum.

Proiectantii noului produs marca "Goodyear" nu au ignorat nici capitolul legat de confortul in timpul calatoriei. In aceasta privinta, zgomotul din timpul mersului este cu mult diminuat datorita a doua elemente esentiale prevazute in procesul de constructie a anvelopei.

Aceasta dispune de o zona centrala cu nervuri solide si nervuri in blocuri abrupte, precum si de o tehnologie denumita "Dual-Block Shifting", care asigura sincronizarea contactului dintre marginile nervurilor si carosabil.

In constructia sa, in zona in care anvelopa prinde janta, anvelopa dispune si de o banda de protectie a jantei care asigura o dispunere uniforma a marginilor anvelopei, vibratiile fiind astfel eliminate. Asadar, "Excellence" a mai obtinut un punct in plus la capitolul confort.

"Excellence" - durata de viata mai mare

In ceea ce priveste performantele "Excellence", pentru o mai buna manevrabilitate in timpul sofatului, structura noii anvelope a fost realizata dintr-un invelis dispus in spirala, progresiv, sub banda de rulare - cu un strat dublu sub caneluri.

Pe acest suport, banda de rulare mentine o presiune uniforma asupra carosabilului. Fiecare componenta a benzii de rulare lucreaza la contactul cu suprafata drumului, pentru a asigura aderenta superioara, manevrabilitate si chiar pentru a prelungi durata de viata a anvelopei.

Canelurile de stabilizare largi, rigide, dispuse la suprafata, si nervurile solide asigura un raspuns mai bun la manevre dificile, la viteze mari, curbe stranse sau franari de urgenta.

De adaugat ca anvelopa "Goodyear Excellence" este disponibila in 40 de versiuni si 28 de dimensiuni, pentru roti de 14-18 inci, si viteze de pana la 210 sau 270 de kilometri/ora, fiind adaptate celor mai multe tipuri de automobile de familie sau sport.