In viitor, romanii vor putea trimite SMS-uri nu numai de pe telefoanele mobile, ci si de la telefoanele publice. „Ne gandim sa introducem noi servicii care sa poata fi accesate de la telefoane publice - cum ar fi SMS, info-chioscuri", a declarat ziarului Adevarul Elena Cristian, PR Manager al Romtelecom.

De asemenea, Romtelecom intentioneaza ca din acest an sa modernizeze reteaua. In prezent, romanii care n-au telefon fix acasa pot telefona folosindu-se de unul din cele aproape 22.500 de telefoane publice instalate de Romtelecom la nivel national, din care 7.600 sunt instalate in Bucuresti.

Potrivit datelor comunicate de Romtelecom, un minut de convorbire locala de la telefoanele publice costa 5,1 centi in intervalul orar 08:00 -20:00 sau 2,6 eurocenti in afara acestui interval - aproape dublu fata de tarifele practicate la telefoanele fixe cu abonament.

Totusi, fata de tarifele practicate la cartelele reincarcabile ale operatorilor de telefonie mobila, cele de la telefoanele publice raman foarte atractive. La Orange, un minut de convorbire costa intre 12 si 30 de centi (USD), in timp ce la Connex, un minut de convorbire costa intre 12 si 35 de centi.