Ion Iliescu a facut inca o declaratie-soc la adresa ziaristilor. Senatorul PSD a declarat miercuri, referindu-se la audierea sa de catre Parchetul Militar Teritorial Bucuresti in dosarul Revolutiei, ca "Eu nu am fost acolo ca inculpat. Eu vad ca sunt magari in presa care spun ca in faza a doua Iliescu va fi inculpat".

Iliescu a mai folosit apelative jignitoare la adresa ziaristilor, de la celebrul "mai animalule", adresat la inceputul anilor '90 unui ziarist din Constanta, si pina la calificativul de "vipera" adresat acum o saptamina unei ziariste de la "Adevarul".

Realitatea TV

Iliescu trece presa prin toata zoologia

Ziaristii au evoluat de la "mai, animalule" la "vipero" si "magari"

Ion Iliescu i-a facut magari, ieri, pe ziaristii care au scris ca, in faza a doua a procesului, el va fi inculpat in ceea ce priveste revolutia din decembrie '89. "Nu m-am dus ca inculpat. Eu vad ca sunt unii magari in presa care zic ca, in faza a doua, Ion Iliescu ar fi inculpat.

Nu le e rusine acestor indivizi? Ei sunt beneficiarii revolutiei romane, in care unii oameni si-au asumat raspunderi si riscuri mari. Cu cine sa se consulte procurorii? Cu cei care au stat in papuci la televizor, sau cu cei care au avut un rol activ in revolutie?", a spus Ion Iliescu, referindu-se la audierea sa la Parchet in legatura cu evenimentele din '89.

El a povestit ca a fost o discutie amicala, in care a vorbit mai mult procurorul Dan Voinea. De asemenea, a mai spus ca declaratiile sale spera sa ajute la cercetarea revolutiei. Ion Iliescu este convins ca, daca Ceausescu ar fi revenit, el si altii care si-au asumat raspunderea, ar fi fost executati. "Asta m-a revoltat.

Eu n-am spus magarii din toata presa, m-am referit numai la cei care gandesc asa", a incercat Iliescu sa dreaga busuiocul si sa explice, totodata, de ce se infurie cand i se reproseaza moartea lui Ceausescu. Ca intotdeauna, fostul presedinte s-a infuriat si la gandul ca natia nu-i este recunoscatoare lui pentru ceea ce s-a intamplat in decembrie '89.

Ion Iliescu continua sa creada ca este salvatorul Romaniei, iar romanii niste profitori ai revolutiei si nerecunoscatori.

Adevarul - 24 martie 2005