Trupele romanesti ar putea sa se retraga din Irak la jumatatea acestui an. Cel putin asa considera fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu. El spune ca prezenta militara ar trebui limitata in timp si ca nici un soldat roman nu ar trebui sa ramana in Irak dupa normalizarea situatiei.

Ion Iliescu sustine ca aceasta decizie nu trebuie luata exclusiv in contextul disparitiei celor trei jurnalisti romani.

Fostul presedinte al Romaniei spune ca pana acum s-a incercat evitarea unor astfel de situatii si ca de acum inainte oficialii romani trebuie sa fie foarte atenti cu declaratiile.

Cat priveste solutionarea crizei celor 3 jurnalisti rapiti in Irak, Ion Iliescu crede ca e nevoie de discretie, "impartasesc parerea dlui Basescu, chiar daca nu intotdeauna sunt de acord cu el, de data aceasta este nevoie de discretie, uneori excesul de a fi pe faza, de a informa acesta poate sa strice".

In ceea ce priveste relatia cu sirianul Omar Hayssam, atat de speculata in presa ultimelor zile, fostul presedinte spune ca acesta l-a insotit in delegatii oficiale, dar ca orice alaturare intre rapirea jurnalistilor si implicarea unor membri PSD este pur si simplu o incercare de discreditare.

El spune ca i-a cerut presedintelui PSD Bucuresti, Dan Ioan Popescu sa verifice daca Hayssam este sau nu membru PSD Bucuresti. La randul sau Dan Ioan Popescu a recunoscut ca Haysamm este membru PSD si a fost chiar pe listele parlamentare. Ulterior a fost scos pentru ca s-a considerat ca nu este potrivit.

Totodata i s-au returnat sponsorizarile catre partid in valoare de cateva sute de milioane de lei.