Din toamna, cei care folosesc transportul in comun vor avea nevoie de o singura cartela, valabila si la metrou si in tramvaie sau autobuze. Cele doua societati se vor uni in Autoritatea Metropolitana de Transport.

Aceasta va reglementa tot ce inseamna trafic in Bucuresti, de la stabilirea tarifelor pana la acordarea de licente pentru activitatea de taximetrie.

Proiectul a fost facut la cererea Bancii Mondiale si a Bancii Europene de Investitii care au conditionat acordarea de fonduri pentru dezvoltare de infiintarea de acestei autoritati.

Odata cu infiintarea Autoritatii Metropolitane de Transport vor disparea actualele bilete de calatorie fiind inlocuite de cartele valabile pentru transportul de suprafata si pentru transportul subteran.

Pretul unei cartele de calatorie va fi, probabil, o medie a celor doua tarife undeva mai mare decit pretul de acum, cu posibilitatea de a folosi un singur mijloc de transport. RATB a organizat deja o licitatie internationala pentru cumpararea noilor aparate de taxat si urmeaza sa anunte cistigatorul in zilele urmatoare.