Agentiile de presa duduie. Astfel, cu o periodicitate demna de o cauza mai buna, aflam ca:

- Omar Hayssam are datorii de peste 16 miliarde de lei la fondul asigurarilor de sanatate pentru salariatii societatilor pe care le are in judetul Buzau.

- Foresta Nehoiu, firma a aceluiasi om de afaceri ultramediatizat in ultimele doua saptamani, a beneficiat de rambursari de TVA in valoare de trei miliarde de lei, iar o alta societate a acestuia, Best Wood, tot din Nehoiu, ar fi primit peste 100 de miliarde de lei.

- Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a cercetat, pana in prezent, 12 firme ale sirianului, urmand ca in perioada urmatoare sa extinda ancheta la alte 50-60 de societati, pe motiv de evaziune.

- Acelasi "chirias" al TOP 300 ar putea pierde controlul asupra administrarii pietelor din Sectorul 1 al Capitalei, dupa ce primarul Andrei Chiliman a cerut, in instanta, constatarea nulitatii absolute a contractelor de asociere.

- De cand s-a instalat la Cotroceni, presedintele Basescu a primit trei informari referitoare la incercarile lui Hayssam de a-si construi influenta la noua putere, pentru a se asigura ca autoritatile vor fi necombative fata de afacerile lui, care s-ar derula cu aceeasi intensitate de vreo sapte ani.

Febrilitatea de care dau dovada toate aceste organe ale statului, care actioneaza de parca au fost trezite subit din somn, nu poate decat sa stupefieze. In aceasta veritabila "Omariada", toti sefuletii, complexati de lipsa lor de notorietate, au doua preocupari majore. Prima dintre ele, sa se faca utili, cu orice, cu un sut in spinarea PSD, nici nu mai conteaza cu ce, sa fie folositori cauzei.

A doua vizeaza posibilitatea nesperata a remarcarii in fata sefului statului (altfel, cel mai informat om din tara, dupa cum singur a marturisit), cunoscut ca un om sensibil la tradatori gata sa urmeze, pocaiti, calea cea dreapta.

Daca presedintele si coalitia pe care a tras-o dupa el pana-n varful puterii de stat chiar doresc sa faca reforma morala, atunci tocmai acesti maimutoi gretosi, care ies la suprafata ca excrementele pe lacurile de acumulare, sunt primii care trebuie destituiti.

Pai, Omar Hayssam s-a apucat, daca tot e asa veros cum ne este prezentat zilnic, de delapidat statul si de spalat bani fix de luna trecuta? Abia acum s-a aflat de preocuparile sale total neortodoxe, de altfel de inteles daca privim strict din perspectiva apartenentei acestuia la religia Coranului? Sa fim seriosi.

Insusi presedintele Romaniei spune ca "omul negru" al acestor zile hotomaneste de vreo sapte ani in aceasta tara. Ca o mica paranteza, as remarca – sigur, daca-mi este permis, ca si analizele de manipulare prin presa au devenit o moda la Cotroceni – faptul ca, acum sapte ani, Traian Basescu si partidul pe care-l reprezenta erau la fel de la putere ca si azi.

Institutiile statului sunt formate din oameni. Majoritatea sunt apolitici, unii sunt politruci, altii doar oportunisti. Dar oamenii respectivi au in comun un lucru: au inchis ochii ani la rand – din interes material, din frica sau din complicitate, nici nu mai conteaza de ce – la malversatiunile care acum i se pun in carca exclusiv lui Omar.

Astazi, daca tot s-a declansat Omariada, catelusii de ieri au inceput sa sara la beregata. Nenorocirea lor e ca-s doar niste gaini in varful gramezii de graunte...