Mama baiatului care il acuza pe Michael Jackson de abuz sexual a povestit ieri, in cadrul procesului care se desfasoara la tribunalul din Santa Maria, ca l-a vazut pe cintaret lingindu-l pe fiul ei. Femeia de 37 de ani pretinde ca incidentul a avut loc intr-un avion privat cu care veneau de la Miami in 2003.

Suspinind si rugind inca de la inceput asistenta sa nu o judece, ea a povestit ca baiatul dormea cu Michael, cu capul pe pieptul acestuia, pe scaunele din spatele avionului.

"Toata lumea dormea, iar eu m-am trezit pentru ca m-am gindit ca este singura sansa sa descopar exact ce se intimpla acolo, in spate. L-am vazut pe Michael lingindu-l pe cap pe fiul meu. Am crezut ca am vedenii. Il ligea asa, iar si iar...", a explicat femeia in timp ce incerca sa le exemplifice juratilor gesturile cintaretului.

Michael Jackson (46 de ani) este acuzat de molestarea lui Gavin Arvizo, in virsta de 13 ani la data comiterii faptelor, care a fost bolnav de cancer. El este de asemenea judecat si pentru sechestrarea familiei acestuia, in perioada februarie-martie 2003, in urma difuzarii unui documentar care i-a afectat imaginea.

Mama lui Gavin a mai povestit ca dupa difuzarea documentarului in care Jackson aparea alaturi de fiul ei si recunostea ca obisnuieste sa doarma in acelasi pat cu baietii, cintaretul a convins-o ca familia ei este in pericol, ca sint urmariti de niste criminali si ca el este singurul care ii poate proteja, la ranch-ul Neverland din California.

"In final, am inteles ca ei (Michael si bodyguarzii sai - n.r.) sint criminalii", a spus femeia la capatul unei marturii incarcate de gesturi teatrale, al caror impact asupra juratilor este greu de evaluat.

Un martor dubios

Spre surprinderea tuturor, in timpul celor patru ore de marturie, avocatul apararii, Thomas Mesereau, nu a facut nici macar o singura obiectie, dar femeia se va intoarce la bara pentru o noua declaratie.

Apararea spera sa poata distruge credibilitatea ei ca martor, punind in discutie faptul ca femeia a reusit in trecut sa obtina diverse ajutoare financiare, fie de la stat, fie de la persoane private, pe cai cel putin dubioase.

Spre nemultumirea avocatului, femeia a acceptat sa depuna marturie numai dupa ce judecatorul i-a permis sa invoce al cincilea amendament constitutional, in baza caruia ea poate refuza sa raspunda la intrebari de natura financiara, pentru a nu se autoincrimina.