Chiul in masa la simularea examenului de bacalaureat. In Bucuresti, 3.000 de elevi inscrisi nu au mai venit sa sustina probele. Unii dintre elevi au incercat sa-si faca mina pentru examen, fiind prinsi in timp ce copiau.

Elevii din 15 judete si cei din Bucuresti, care se pregatesc sa dea in vara bacalaureatul, au simulat ieri acest examen. Fiecare a sustinut proba la materia pe care a dorit-o. „Gradul de dificultate a subiectelor a fost asemanator cu ceea ce se va da in vara la examen.

Peste tot in cele 15 judete subiectele au fost unice", spune Adrian Stoica, directorul Serviciului National de Evaluare si Examinare (SNEE). De exemplu, la limba si literatura romana, elevii au avut de-a face cu poezia „Strainul", a lui Ion Pillat, cu intocmirea unei scrisori, dar si cu un eseu despre particularitatile poeziei fantastice.

In Bucuresti, simularea examenului de bacalaureat a avut loc in 70 de centre de examen. Numai ca o parte dintre elevi au chiulit de la examen. Dintre cei 18.599 de elevi inscrisi pentru a sustine simularea s-au prezentat 15.711, adica 84,47%.

Unii au incercat sa copieze si au fost exclusi din examen. Pe parcursul desfasurarii prestarii au fost eliminati doi candidati, ambii din sectorul 4 al Capitalei, surprinsi de supraveghetori in timp ce incercau sa copieze.

Elevii eliminati pentru tentativa de frauda sustineau simularea la proba de „Limba si literatura romana", unul dintre ei in centrul de examen organizat in Colegiul National „Gh. Sincai", iar cel de-al doilea - la Liceul de Metrologie „Traian Vuia".