„Inundatiile din ultimele saptamani sunt rezultatul putinelor lucrari care au fost executate in trecut, lucrari de aparare impotriva inundatiilor, de maluri, unde sunt mari restante", a declarat, sambata dupa-amiaza, premierul Calin Popescu Tariceanu, in judetul Buzau.

Prim-ministrul a adaugat ca au fost perioade in care a trebuit ca bugetul sa fie dirijat catre nevoi urgente, iar lucrarile de aparare impotriva inundatiilor au fost abandonate sau lasate in urma.

In vizita in zonele afectate de inundatii si alunecari de teren din judetul Buzau, premierul a stat de vorba cu localnicii din Nehoiu si Siriu, ale caror gospodarii au fost afectate de inundatii ori alunecari de teren.

La Valea Nehoiului, Tariceanu a declarat ca va suplimenta din bugetul Guvernului sumele pentru lucrari de amenajare a albiei paraului din zona, care a provocat pagube in ultimele doua saptamani.

„Daca vrem sa putem asigura o Romanie competitiva cu Uniunea Europeana, nu putem sa lasam lucrarile de infrastructura doar pentru atunci cand ne lovim de inundatii ori de alunecari de teren", a spus premierul.

La Siriu, primul-ministru a declarat ca a dispus ca in zona Nehoiu sa fie adusa o statie de tratare a apei pentru ca statia din zona nu face fata, iar oamenii nu au apa potabila.

Intrebat de jurnalisti daca a fost multumit de modul in care au intervenit autoritatile din judetele afectate de inundatii, Tariceanu a declarat ca s-a colaborat bine, insa „e loc si de mai bine".