Ca urmare a ploilor torentiale cazute in ultimele 12 ore in Mures, furtuna a distrus o parte importanta a retelei electrice a judetului, iar echipele speciale lucreaza de peste 10 ore pentru alimentarea cu energie electrica a tronsoanelor Reghin-Uila, Reghin-Raciu, Sighisoara-Dumbraveni, Ungheni-Band.

Drumul european E60 a fost inundat in doua portiuni, la Sangeorgiu de Mures si Recea, fara ca circulatia sa fi fost intrerupta.

Au mai suferit pagube comuna Fantanele cu satul Viforoasa unde, pentru a treia oara in nici o saptamana, au fost afectate 320 de case si gospodarii, satele Recea si Cerghizel, din comuna Ungheni, cu 20 de case afectate, comunele Ganesti, cu 20 de case inundate, Sanpaul, cu 40 de case, Band, cu 60 de case, din care 15 distruse, Sangeorgiu de Mures, cu 24 de locuinte, Panet, 3 case, satul Chinari,

comuna Santana de Mures, cu 4 case, si Berghia, cu 2 case afectate. Satele Santioana si Senereus au fost izolate, primul din cauza schimbarii cursului albiei unui parau peste singurul drum de legatura, iar al doilea din cauza distrugerii unui pod.

Insa recordul absolut in ultimii 60 de ani s-a inregistrat in satele muresene Deaj si Abus, apartinand de comuna Mica, unde, in noaptea de marti spre miercuri au fost semnalate precipitatii de 105 litri pe metru patrat. Judetul Timis a fost din nou afectat de inundatii, ca urmare a revarsarii raului Bega.

In urma ploilor din ultimele 48 de ore, in comuna Tomesti au fost afectate 32 de gospodarii, iar in localitatea Luncani doua case. in judetul Arad, doua drumuri nationale si mai multe drumuri judetene si comunale au fost blocate in urma inundatiilor si a alunecarilor de teren produse in noaptea de marti spre miercuri.

In localitatile Beliu, Bochia, Secaci si Hasmas au fost inundate doua case, doua sere, 113 anexe gospodaresti si peste 300 de hectare de teren agricol. Ca urmare a precipitatiilor sub forma de aversa si a revarsarii paraurilor Valea Popii si Valea Seaca, in localitatea Budila din judetul Brasov au fost afectate 110 anexe gospodaresti.

Aproximativ o suta de gospodarii din comuna covasneana Turia, 30 de case si peste 30 de hectare de culturi agricole au fost inundate in urma unei ploi abundente. Debitul paraului Turia a crescut si apele lui au intrat in gospodarii, dar au inundat si fantanile din comuna.

In judetul Suceava, circulatia pe drumul judetean 177 A, care face legatura intre orasele Frasin si Brosteni, prin pasul Puzdra, a fost inchisa, ieri, dupa ce o portiune de drum s-a surpat in urma ploilor torentiale.

Mai mult, din cauza precipitatiilor, a grindinei si a revarsarii paraului Colacu, in localitatile Clocanesti, Lunca, Satu Mare, Crucea si Municipiul Gura Humorului au fost afectate doua case si 17 anexe gospodaresti.

Si in judetul Neamt, ca urmare a revarsarii paraurilor Caldarii, Caselor, Ungureni, Lesului Barnarel, Sarpelui, in localitatea Agapia au fost afectate doua podete, iar in localitatile Costisa, Zanesti si Roznov patru retele electrice au fost distruse.

In timp ce unii sunt loviti de ape,

Trei femei au murit de canicula

Trei femei, doua din judetul Vrancea si una din Alba, au decedat marti din cauza temperaturilor caniculare. Conform Inspectoratului de Politie Vrancea, o femeie de 41 ani, Mioara V., din comuna vranceana Suraia, a decedat marti dupa-amiaza pe un camp din marginea satului, in timp ce prasea porumbul. Femeia a murit imediat dupa ce a baut mai multe pahare de apa, intr-un moment de pauza.

Tot marti dupa-amiaza politistii din comuna Vulturu au gasit pe un camp din apropierea comunei cadavrul unei femei necunoscute, in varsta de aproximativ 70 ani. Cadavrul nu prezenta urme de violenta, iar politistii cred ca batrana a decedat tot din cauza caniculei. Marti dupa-amiaza in Vrancea temperaturile nu au trecut de 30 de grade Celsius.

O femeie de 48 de ani din orasul Zlatna a murit, marti, din cauza insolatiei, fiind cel de-al doilea caz de acest gen inregistrat in judetul Alba dupa ce, saptamana trecuta, un barbat a fost gasit decedat pe o pasune din marginea municipiului Aiud, medicii legisti stabilind ca moartea acestuia a survenit din cauza insolatiei.