Pentru ca a refuzat sa faca deplasarea in Olanda, selectionerul l-a amenintat pe capitanul Stelei ca il va suspenda un an.

Inaintea partidei cu batavii, Mirel Radoi a declarat forfait, acuzind dureri la genunchiul drept.Tendopatia care l-a facut pe stelist sa rateze o buna parte din turul campionatului l-a tradat si saptamina trecuta.

"Sint sanse sa iti revii si poti fi pe teren la ora meciului", i-a spus la acea ora Pompiliu Popescu, medicul echipei nationale. "Nu sint apt si am sa ma fac de ris", a replicat fotbalistul. Acest raspuns l-a infuriat teribil pe Piti, care a tinut mortis sa-l aiba pe Radoi la Rotterdam.

"Mirele, nu-mi face una ca asta. O sa faci deplasarea cu mine in Olanda. Ai uitat ca eu te-am crescut? Daca nu vii cu noi, nu o sa mai fii convocat la nationala timp de un an", l-a amenintat Piturca.

Jucatorul s-a enervat pentru ca nu este inteles de selectioner si a plecat acasa, fiind pasibil de o suspendare pe o perioada de un an de la nationala daca Piti se va tine de cuvint.

Dupa acest episod, jucatorul a plecat in Italia, la Bologna, pentru a face un control amanuntit la Clinica Isokinetic, acolo unde se trateaza si colegii sai, Oprita si Curt.

Radoi a fost impreuna cu Meme in Italia

Radoi a fost insotit in Cizma de presedintele Mihai Stoica, cei doi intorcindu-se in tara marti seara. Invitat in aceeasi zi la o emisiune tv, Gigi Becali a recunoscut ca a fost sunat de finul sau saptamina trecuta, acesta plingindu-se de accidentarea suferita. "Nasule, sint lovit.

Daca joc in Olanda, ma fac de ris", a redat finantatorul o parte a discutiei. Contactat telefonic de ProSport, Paul Paligora, medicul ros-albastrilor, nu a comentat nimic despre accidentarea lui Mirel. "La rugamintea jucatorului nu fac nici un fel de afirmatie", s-a limitat sa spuna doctorul.

Piti l-a luat la Steaua

Radoi a fost adus la Steaua de Victor Piturca in sezonul 2000-2001, el fiind transferat de la Extensiv Craiova. Antrenor in Ghencea in acea vreme, Piti a mers pe mina lui Mirel, care avea doar 19 ani atunci, si jucatorul a devenit titular incontestabil in echipa ros-albastrilor.

La o jumatate de an de la debutul in Divizia A, el a fost chemat si la nationala de Loti Bölöni, primul meci jucat fiind amicalul cu Algeria, la data de 5.12.2000.

S-au batut tricolorii simbata?

Dintre cele peste 30 de mesaje de pe sectiunea Forum a site-ului bettingadvice.com, 99% dintre useri au opinat ca tricolorii nu vor avea nici un fel de probleme sa se impuna in fata Armeniei. A existat insa si o exceptie, un vizitator din Karlstad.

Acesta vede posibil un egal, argumentind cu un fapt care s-ar fi petrecut imediat dupa incheierea meciului de la Rotterdam: "Romania? Intre jucatori a avut loc o bataie serioasa in vestiar dupa meciul cu Olanda si relatiile sint tensionate, existind multe neintelegeri. Munteanu va juca inca o data de unul singur". (Sorin DUMITRESCU)

Inspiratia lui Flocea

Selectionerul tricolorilor a mutat decisiv de doua ori si a obtinut o victorie care a readus Romania pe primul loc al grupei . Spre deosebire de fratii mai mari, intrati deja in vacanta dupa infringerea de la Rotterdam, elevii lui Florin Marin au avut o miza pentru a cistiga partida de ieri cu Armenia.

Trei puncte i-ar fi ajutat sa treaca pe primul loc al grupei I si sa pastreze sanse reale pentru calificarea la turneul final.

Desi a lasat sa se inteleaga inainte de meci ca se teme de Armenia, selectionerul Florin Marin a gindit o formula ofensiva si i-a trimis pe Nicolita, Florescu si Cocis in spatele lui Marica, acesta jucind virf impins.

Superioritatea astfel creata nu a fost valorificata din cauza carentelor de la finalizare, dar si a lipsei de imaginatie. Raidurile lui Nicolita fie pe stinga, fie pe dreapta nu au adus nimic nou, in ciuda faptului ca armenii nu cunosc prea multe din tainele sportului-rege. Inspirat, Flocea a mutat dublu la pauza.

I-a inlocuit pe Herea si Nicolita, slabi pina atunci, cu Marginean si Chiacu. De altfel, ultimul, nepotul lui Gigi Becali, a contribuit decisiv la prima faza a reprizei secunde, in care s-a si inscris singurul gol al meciului, marcat de "vedeta" Cocis. Marin s-a mai dovedit o data inspirat cind l-a trimis pe teren si pe Curelea.

Atacantul Sportului nu a dezamagit si a adus linistea in tribune, in minutul 76, printr-o reusita de exceptie. Tot el ar fi putut inscrie golul trei in ultima faza a meciului, dar a preferat sa-i paseze lui Chiacu, acesta ratind cu poarta goala.