Ion Mihai Pacepa, fostul sef al spionajului romanesc fugit in SUA, a atacat dur ONU si pe secretarul general Kofi Annan intr-un articol publicat recent intr-o influenta revista de studii politice.

Pacepa a dezvaluit coruptia din interiorul ONU si impinzirea sa cu spioni comunisti, care au dus la decredibilizarea acestei institutii.

Fostul sef al spionajului romanesc sustine faptul ca, in acest moment, are loc o resurectie a curentului anti-american in interiorul ONU, sustinut de oameni precum Evgheni Primakov, fost sef al unui serviciu secret rus.

Pacepa a realizat o radiografie a ONU, despre care sustine ca-l cunoaste "ca-n palma", si unde, pe timpul razboiului rece, orice diplomat din lagarul comunist era, de fapt, si spion.

Pacepa spune ca razboiul rece din ONU nu a incetat nici o clipa, iar acum SUA sint, din nou, atacate extrem de dur de garnitura cu reflexe comuniste din Organizatia Natiunilro Unite.

Pledoaria lui Pacepa pentru reformarea ONU este o consecinta a controverselor legate de noul ambasador al SUA la ONU, John Bolton, pe care diverse medii din America il considera un "dur".

Pacepa ii ia apararea lui Bolton si presedintelui Bush, sustinind ca doar un astfel de diplomat poate rasturna situatia din interiorul ONU in favoarea democratiei.

Pacepa face citeva dezvaluiri legate de politica dusa de ONU in ultimele decenii, sustinind ca scopul sau suprem a fost invrajbirea SUA cu statele arabe.