Ziarul iranian Tehran Times a publicat simbata o declaratie-soc a lui Adrian Nastase, care ar fi spus ca "atitudinea SUA fata de activitatile nucleare ale Iranului este de natura politica".

Declaratia, data cu ocazia unei intilniri cu ambasadorul Iranului la Bucuresti, a fot dezmintita de Adrian Nastase, care a declarat pentru HotNews.ro ca "in mod evident, nu am spus asa ceva".

Analistul politic Cristian Pirvulescu ne-a declarat ca presedintele Camerei Deputatilor ar trebui sa dea o dezmintire clara a stirii din publicatia iraniana, pentru a evita o posibila criza in relatiile PSD cu SUA.

Mai mult, conform "Tehran Times", Nastase ar fi declarat ca Iranul "a atins un nivel bun al construirii increderii fata de activitatile sale nucleare".

Articolul publicat de "Tehran Times" apare intr-o perioada dominata de atacurile tot mai dure ale administratiei americane la adresa activitatilor nucleare ale Iranului.

Washington-ul sustine ca Iranul reprezinta o amenintare la adresa pacii din regiune, incercind sa demonstreze acest lucru prin producerea de dovezi ale inarmarii Teheranului cu rachete cu raza lunga si medie de actiune.

Referinte arhiva

  • Relatii incordate intre SUA si Iran