Am mai scris acum cativa ani un editorial despre „Ev. Zilei". Atunci publicase incepand cu pagina intai niste poze porno de-ti venea sa versi, de la un sex-club unde se practicau tot felul de perversiuni: penisuri de plastic, lesbiene, sado-maso etc. Ce-au facut acum, cand trebuie sa scriu din nou despre aceasta foaie, e si mai dezgustator.

In anii ’50, cateva denunturi bine aduse din condei erau suficiente ca un om sa fie bagat in puscarie sau trimis la canal fara macar sa stie pentru ce e luat.

Astazi, aceste scurgeri purulente ale fiintei omenesti nu se mai cheama denunturi, ci „surse care doresc sa-si pastreze anonimatul", iar victima nu mai e aruncata la canalul Dunare-Marea Neagra, ci inecata in canalele presei.

Ziarul (daca asa ceva se mai poate numi ziar) „Ev. Zilei" se dovedeste inca o data un astfel de canal pestilential.

Facand cu mijloace contemporane treaba tablagiilor Securitatii, care aveau nevoie doar de un zvon ca sa ridice omul noaptea din asternut, lifuroii fostei buline rosii s-au napustit asupra ministrului Justitiei, Monica Macovei, ca un card de piranha.

„Sapte martori declara, sub protectia anonimatului, ca au vazut-o beata" zice textul de la pagina intai in legatura cu o petrecere din localul Vox Maris, Costinesti. Articolul de la interior e o facatura care te infioara.

Lifuroii rosii, mai nou cacanii, n-au vazut nimic cu ochii lor, cica niste apropiati ai lui Macovei le-ar fi povestit ca ea „a baut whisky si vin", ca si-a spus ofurile „galagios" si ca a spart „din greseala" cateva pahare.

Ca sa intareasca povestea, e convocata o jurnalista de pe la National TV, una Bobes, care zice ca a auzit si ea de la chelneri cum ca Monica Macovei ar fi fost „cui".

In schimb, comesenii d-nei Macovei, presedintele Uniunii Avocatilor din Romania, Calin Zamfirescu, si Cristian Iordanescu, decanul Baroului Bucuresti, declara ca totul e o „minciuna sfruntata", o „gogomanie". Si din ciulamaua asta subtire, cei de la „Ev.

Zilei" trag cuvantul „beata" la pagina intai cu privire la ministrul Justitiei. Si pe urma se prezinta drept ziaristi.

Dupa toate regulile „demascarilor" din ziarul „Scanteia", pagina dedicata lui Macovei mai contine o zicere „stiintifica" a psihiatrului-morsa scapat de la circ, Florin Tudose, precum si referinte la betiile lui Eltan si Nixon, menite sa creeze efect de real pentru insailare.

Declaratia simpla a Monicai Macovei „am fost acolo, am stat la masa, am baut vin, dar nu m-am imbatat, nu am spart nici un pahar" nu face decat sa strice cheful autorilor acestei ticalosii de presa.

Si chiar daca d-na Macovei s-ar fi imbatat, care e problema? S-a aflat impreuna cu colegi de breasla la o petrecere privata, intr-un local privat, nimeni dintre participanti nu a reclamat-o, dimpotriva. N-a baut din bugetul de stat, n-a agresat pe nimeni.

Daca prestatia ei publica de a doua zi, la Congresul Avocatilor, ar fi fost afectata, atunci ar fi trebuit sa raspunda pentru acest fapt in sine, nu pentru ca a baut. Or, tot „Ev. Zilei" consemneaza ca participantii la Congres au fost „uimiti" de cuvantarea de un sfert de ora a d-nei ministru dupa „o noapte de chef".

Pe scurt, mi se face greata, desi nu am baut nimic, si mi-e jena inca o data ca ma numesc si eu ziarist, ca si insii de la „Ev. Zilei".

D-na Macovei a fost criticata dur, nu o data, in paginile „Gandului". Pentru ceea ce noi am considerat fortari nedemocratice in reforma Justitiei, nu pentru secvente din viata ei personala, pe care le-am primit si noi la redactie de la „surse sub protectia anonimatului".

Nici macar un articol bine documentat despre un episod fizico-juridic al existentei d-nei Macovei, incaierarea cu un vecin pe o bucata de gard, nu l-am publicat, pentru ca era o chestiune particulara, nerelevanta.

E o metoda clasica a presei si propagandei bolsevice sa discrediteze pe cineva pentru ca bea, fumeaza, e divortat, are legaturi in afara casatoriei, pierde noptile si e certaret – asa deci si prin urmare nu poate sa fie decat un nenorocit de reactionar, un spion imperialist, un dusman al

poporului. Prin urmare si-asa deci, cum sa mai faca d-na Macovei reforma Justitiei, daca a baut un pahar in plus?

Pana cand o voi critica din nou pe Monica Macovei pe teme juridice si deoarece aud ca pesedistii umbla prin Parlament cu fluturasi Johnny Walker „Keep walking, Monica!", ma solidarizez cu dansa printr-un autodenunt din surse mai presus de orice indoiala: in seara zilei de marti, 21 iunie, dupa emisiunea „Cap sau pajura", unde am vorbit

de problemele tarii Romania si ale poporului ei, am consumat cu nerusinare decadenta aproape o jumatate de sticla de whisky Johnny Walker Black Label impreuna cu numitul Hurezeanu Emil, pe care il dau in gat cu aceasta ocazie. Asteptam „Ev. Zilei" sa stranga marturii.