Romanii care emigreaza ilegal in Marea Britanie au toate sansele sa ajunga victime sclaviei sau traficantilor de carne vie, a avertizat un inalt oficial englez, conform cotidianului The Scotsman.

Secretarul de stat in cadrul Ministerului de Interne britanic, Caroline Flint, a declarat, la Bucuresti, ca in jur de 100 de imigranti ilegali romani sunt expulzati din Anglia in fiecare luna.

Oficialul britanic s-a aflat pentru o zi in Romania, vizita facand parte dintr-o campanie prin care se urmareste constientizarea populatiei cu privire la pericolele imigratiei ilegale.

Ministrul britanic a declarat ca "sefi mafioti" ii forteaza pe imigrantii ilegali sa munceasca pentru o parte foarte mica din banii pe care ar trebui sa-i primeasca, in conditiile in care nu au acces la servicii medicale sau sociale.

"Puteti ajunge intr-o forma de sclavie ... ca niste robi, fara posibilitatea de a vorbi cu cineva ... in conditii ingrozitoare", a spus oficialul englez.

Aceasta a mai declarat ca romancele ajunse ilegal in Marea Britanie au fost "pacalite" cu slujbe si uneori "fortate sa se prostitueze, brutalizate si sechestrate".

"Trebuie sa transmiteti mai departe acest mesaj despre vulnerabilitatea acestor situatii. Daca sunteti depistati si trimisi inapoi in Romania viitorul vostru va fi afectat de consecinte", a mai spus Caroline Flint.

Guvernul britanic a anuntat ca investeste 95.000 de lire sterline in operatiunea Reflex, un program de cooperarea intre Marea Britanie si Romania pentru combaterea imigratiei ilegale.