Ziarul nostru dezvaluie culisele unei afaceri dubioase, girata de regimul PSD, din care statul roman a fost pagubit cu milioane de dolari. Fostul manager general al TAROM, Nicolae Demetriade, nu este strain de aceste aranjamente si este greu de crezut ca afacerea a fost parafata fara girul mai-marilor din guvernul PSD.

- Doua Boeing-uri din flotila TAROM au fost vandute cu 600.000 de dolari. Specialistii spun ca au fost date la pretul unui motor de avion.

- Afacerea a fost incheiata de cumnata lui Adrian Nastase, Rodica Odobescu, in calitate de director general al companiei aviatice, si sub indrumarea fostului manager TAROM, Nicolae Demetriade.

- Avioanele au fost achizitionate in 1975, iar expertii sustin ca acestea au o durata de viata de 50 de ani si ca erau bine echipate si intretinute.

- Aeronavele au ajuns in Emiratele Arabe Unite, unde Demetriade a fost timp de 10 ani, pe vremea lui Ceausescu, reprezentant al TAROM.

- Demetriade recunoaste ca avioanele au fost vandute la un pret de nimic, dar sustine ca nu era de ales.

- Aeronavele puteau ajunge in hangarele Armatei. Mai ales tinand cont de faptul ca MApN a incheiat un contract controversat pentru achizitionarea unor avioane ce au facut razboaiele din Coreea si Vietnam.