Majorarea TVA este inevitabila

de     Jurnalul National
Marţi, 19 iulie 2005, 0:00


Cota unica a disponibilizat pentru consum circa 900 milioane de euro in favoarea unui numar de 300-400 de mii de persoane.

S-au creat puternice dezechilibre macroeconomice, care nu mai pot fi stopate doar prin majorarea TVA, se arata in studiul "Efectele majorarii TVA si continuarea reformei fiscale in Romania", elaborat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei si a Municipiului Bucuresti (CCIRB).

OPINIE. "La toate aceste dezechilibre, unica politica fiscala eficienta pare sa fie majorarea TVA, singura in masura sa conduca la descurajarea cererii pe piata", se arata in lucrare. Exista temeri ca nici majorarea TVA de la 19% la 22% nu va fi suficienta pentru acoperirea cheltuielilor bugetare din 2006-2007.

FMI a propus trei solutii privind cresterea veniturilor: impozitarea terenurilor agricole, majorarea cotei unice de impozitare si/ sau majorarea TVA. Insa cresterea TVA inseamna majorarea obligatiilor de plata ale Romaniei la bugetul UE dupa momentul aderarii, deoarece sumele incasate din TVA se constituie ca venituri la bugetul comunitar.


27 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version