A treia editie Stufstock, care se va desfasura pe 19 si 20 august, va aduce in Vama Veche trupe rock din Germania, Franta, Rusia, Ungaria, Macedonia si Republica Moldova. In total, timp de doua zile, 41 de trupe romanesti si straine vor concerta concomitent pe doua scene. La Stufstock, singurul concert pe plaja din sud-estul Europei, sunt asteptati in acest an peste 50.000 de spectatori.

Concertele vor avea loc incepand cu ora 20.30 pe scena mare si de la 19.30 pe scena mica. Va exista insa si un spectacol de matineu, pe 19 august, la ora 12, la "Papa la Soni", unde va concerta Ada Milea.

La prima editie a festivalului Stufstock au participat 30.000 de oameni, editia de anul trecut a adus in Vama Veche, in extrasezon, in doua nopti de concerte, aproximativ 40.000 de persoane, iar pentru acest an se asteapta un public de aproximativ 50.000 de spectatori.

"StufstockS" este un eveniment initiat de miscarea "Salvati Vama Veche", constituita, ulterior primei editii a festivalului, in Asociatia Pentru Conservarea Ariilor Protejate Bio-Cultural (APCAPBC). APCAPBC sprijina aplicarea noului plan de urbanism in zona Vama Veche - 2 Mai, in scopul asigurarii unei dezvoltari durabile, avand la baza turismul ecologic.

Asociatia a stabilit parteneriate cu alte asociatii ecologiste, cu scopul comun de a proteja si preveni distrugerea specificului bio-cultural din aceasta zona si, nu in ultimul rand, de a atrage atentia autoritatilor asupra incalcarii legilor in vigoare privind protectia mediului si a ariilor protejate.